Зонта клуб Пловдив започва ежегодната си 16-дневна кампания на активност

...
Зонта клуб Пловдив започва ежегодната си 16-дневна кампания на активност
Коментари Харесай

Пловдив е оранжев, тече 16 дневната кампания „ЗОНТА казва НЕ...

Зонта клуб Пловдив стартира годишната си 16-дневна акция на интензивност срещу насилието над дами.


„ ЗОНТА споделя НЕ на насилието над дами “ („ Zonta says NO to violence against women “) е акция на Zonta International, стартирала през 2012 година, която цели да увеличи осведомеността и да ускори дейностите срещу насилието над дамите и девойките по света посредством акции и действия на клубове от всички дискрити и посредством връзката на Zonta с Организация на обединените нации.
Кампанията стартира на 25 ноември - Международния ден за елиминиране на насилието над дами и продължава до 10 декември - Международният ден за правата на индивида.
Откриването беше през днешния ден, на 25 ноември 2021 година от 13.00 часа в особено построен брандиран павилион на площад „ Стефан Стамболов “ 1 пред Община – Пловдив, в наличието на представители на Общината и медии. В продължение на 2 дни - 25 и 26 ноември - от павилиона членовете на клуба взаимно с фондация ДА ще раздават на минувачите листовки, брошури и балони с послания срещу насилието над дами за повишение на осведомеността и предварителна защита, както и ще коментират опциите за реагиране при обстановка на принуждение. Материали по тематиката ще се излъчват на монитори.


На 25 ноември в оранжево ще бъдат осветени знакови здания в Пловдив – Акведукта на Бунарджика, Римски стадион, Община Пловдив, а през цялата акция на фасадата на ДК „ Борис Христов “ ще се прожектира светещ надпис „ ЗОНТА споделя НЕ на насилието “.
През целия интервал на акцията съществени линии на градския превоз в Пловдив ще бъдат облепени със стикери „ ЗОНТА споделя НЕ “ и с информация къде може да се потърси помощ в обстановка на принуждение.


Записан е видеоклип с младежи от Z-клуб и няколко рок банди, които насочат своето обръщение „ Не на насилието “. Същият ще бъде разпространяван измежду учениците в пловдивски гимназии, в електронните медии и цифровото пространство.
Всеки ден от 16-те дни, в електронните медии и цифровото пространство ще се разгласяват материали, свързани с насилието над дами.
Закриването на акцията е на 10 декември 2021 година - Международен ден за правата на индивида – с огромен концерт на млади рок групи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР