Зоните за платено паркиране в София остават безплатни до 20

...
Зоните за платено паркиране в София остават безплатни до 20
Коментари Харесай

Паркирането в София остава безплатно до 20 април, за после ще се преценява

Зоните за платено паркиране в София остават безвъзмездни до 20 април в това число. Това реши на съвещание в петък Столичният действен щаб. Предходното решение беше зоните да са безвъзмездни до 12 април, когато трябваше да изтече изключителното състояние, наложено поради ковид. То обаче в това време беше удължено до 13 май.

Наблюденията и анализите на натовареността не престават и през идващата седмица, като щабът ще разиска опциите за поетапно възобновяване на работата на синята и зелената зона.

" През последната седмица данните демонстрират, че запълняемостта на зоните е достигнала 100%, установяват се усложнения на придвижването в централна градска част и нарастване на трафика в града ", написа в известие на Центъра за градска подвижност.

Зоните за платено паркиране бяха закрити няколко дни след оповестяването на изключителното състояние в страната. Целта беше хората, които работят в рамките им, да стигат до работя с колите си, с цел да заобикалят градския превоз. Центърът за градска подвижност обаче губи милиони от това, че паркирането е гратис. В същото време на загуба е и градският превоз, в който пасажерите фрапантно понижиха.

Връщането на платеното паркиране към възможния пик на епидемията от ковид в страната обаче може да докара до скупчване на повече хора в рейсовете, тролеите, трамваите и метрото и спазването на отдалеченост да стане невероятно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР