Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат

...
Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат
Коментари Харесай

Никога не топлете втори път тези храни, стават опасни за тялото

Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат избрани вреди върху организма ни? За да се възползваме оптимално от потребните свойства на храната, ние би трябвало да я консумираме на момента или да заобикаляме повторното й стопляне, защото то може да се окаже нездравословно за нашето здраве. Ето за какво.

Цвекло

Съдържанието на нитрати в цвеклото е потребно за човешкия организъм, като се изключи моментите, в които този естествен артикул минава през топлинна обработка.

Пиле

Високото равнище на протеини в пилешкото месо може да аргументи проблеми с храносмилането, в случай че продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако в действителност желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.

Картофи 

Колкото по-дълго време престояват картофите, толкоз повече тяхната хранителна стойност понижава, което в последна сметка може да трансформира ястието в токсично за организма.

Гъби

Гъбите постоянно би трябвало да се употребяват след приготвянето им, защото съставът на протеините в тези натурални артикули може да се промени и да докара до проблеми с храносмилането.

Спанак

Повторното стопляне на спанака е рисково, заради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.

Яйца  

Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие би трябвало да отбягвате повторното стопляне на варени или бъркани яйца, защото потреблението им може да се отрази на стомаха ви.
Съхранявайте по този начин лука и ще е пресен цяла зима
Забелязвали ли сте в миналото по какъв начин от чесъна поникват дребни зелени кълнове, а по лука се появява плесен? Това най-вероятно се дължи на неправ...

Целина

Целината не трябва да се претопля, също както спанака, защото тя съдържа високо количество нитрати. Този естествен артикул се прибавя най-вече към супи и други ястия и ако вие желаете да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зарзават от тях преди обработка.

Ряпа

Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат нездравословни за здравето, в случай че продуктът се употребява директно след повторното му претопляне.

Следващият път, в който отидете към хладилника, за да си претоплите нещо за ястие, погледнете листата с несъответствуващи храни, с цел да извършите услуга на храносмилателната си система, като я отбраните от " прегряване ".

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР