Знаем за строителството на всички отсечки от първия до деветия

...
Знаем за строителството на всички отсечки от първия до деветия
Коментари Харесай

Николай Нанков: Знаем за строителството на всички отсечки по АМ „Хемус“

Знаем за строителството на всички прави от първия до деветия стадий на Автомагистрала „ Хемус “. Без издаване на строително позволение от способена институция, в тази ситуация Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) всичко, обвързвано със строителните действия е нелегално. Ако приказваме за нещата, които предшестват самото строителство, като теренно застраховане, планиране, геодезия, инженерните пътища, доставянето на материали, закупуването на техника – за тях не са нужни строителни позволения.

Това съобщи в депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

„ Платено е на „ Автомагистрали “ във връзка с авансиране на дейностите сред първи и девети сектор. Под 35% са платените задатъци. В огромните обекти съвсем половината от разноските са свързани с подготвителните действия, които предшестват строителния развой “, добави той.

Нанков съобщи, че ще заведе дело против представителят на служебното държавно управление Антон Кутев за операцията, че са подписвани финансово необезпечени контракти за настоящ ремонт и поддръжка на Автомагистрала „ Хемус “.

„ Ако имаше нещо нелегално във връзка с договорите и платените задатъци, новото управление на Министерство на регионалното развитие трябваше от първия ден да изискат назад тези суми, сумите не са изчезнали, те са обезпечени. След това да прекратят договорите и да стартират изначало “, сподели още депутатът.

По думите му финансово обезпечени контракти в АПИ няма.

„ Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства. Тези, които сега ръководят, би трябвало да намерят запас “, добави Нанков.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР