Знаем, че понякога всеки изпитва затруднение да приготви здравословен обяд

...
Знаем, че понякога всеки изпитва затруднение да приготви здравословен обяд
Коментари Харесай

Прочети за новия проект на списание Hera.bg - Здравословен обяд за ученика”

Знаем, че от време на време всеки изпитва усложнение да подготви здравословен обяд за своя възпитаник. Списание Hera.bg ще бъде още веднъж потребно на вас, нашите читатели. С началото на образователната година започваме един нов план в помощ на родителите на възпитаници:

„ Здравословен обяд за ученика ”.

От 15 до 30 септември, в интервал от две седмици, ще ви представяме примерни обяди за вашия възпитаник. Обяд, който е апетитен, здравословен, който приготвяте персонално и с обич за вашето дете. Ако одобрявате написаното в и не харесвате храната от стола, лавката или от сладкарниците наоколо, този план ще ви даде някои хрумвания, какво и по какъв начин бихме могли да приготвим за обяд на ученика.

Предложенията ще бъдат съпроводени с предписания, с забавни обстоятелства и практични хрумвания. Гарантираме, че нашите обеди са здравословни, в рамките на рационалното, не са скъпи, в противен случай – ще се стремим да включваме ястия, които са присъщи за всеки дом и няма да затруднят нито една майка.

И с цел да бъде всичко същинско, това ще бъдат действителните обеди на моето дете, Дара, ученичка във втори клас на едно нормално българско учебно заведение. Всяка заран ще фотографирам какво и по какъв начин поставям в чантата й за учебно заведение. Всичко това, с цел да потвърдя, че обядът за ученика може да е здравословен, апетитен и не чак подобен ангажимент в натоварения ни работен ден.

Храната в учебно заведение

Обикновено в учебно заведение действа стол, поддържан с най-малък бюджет от общинска компания. Там съблюдават грамажите и потребностите от главните хранителни субстанции за децата от 1 до 4 клас. Има строги условия за технологията на подготвяне, наличието на сол и захар, типа на месото и още доста условия по разнообразни критерии. Предписанията са ясни, може би се и съблюдават, само че истината е, че малко деца ядат храната от стола и е доста мъчно да бъдат накарани.

В учебната лавка и в заведенията към учебното заведение се натъртва на тестените закуски, пици и хамбургери, наздравици. Многобройни пакетирани сладки и солени храни, както и сокчета, йогурти и кисели млека с плодов усет, дъвки, желирани бонбони. Много малко пълнозърнести артикули, натурални млека, пресни плодове. Защо тази храна се предлага в учебно заведение е обособена, в действителност безконечна тематика, в която са забъркани доста страни. Но нездравословната храна не трябва да е единственият избор на интензивно растящо дете, нали?

Проектът " Обяд в кутия "

Ние, в Hera.bg, имаме вяра, че, в случай че сме сложили положителни основи на здравословното хранене вкъщи, то зависи от нас да продължаваме да градим върху тези основи и в учебно заведение. Само че тази среда е прекомерно друга от домашната, където въздействието ни е несъмнено. В учебно заведение децата се стремят мощно да са като другите, да се харесат и да бъдат признати. Подхлъзването в интерес на джънк фууд-а е доста елементарно тъкмо в този миг, тъй като всеобщо децата се хранят нездравословно, което демонстрира и.

От друга страна не би трябвало да позволяваме и другата прекаленост – нашият блян детето да се храни здравословно не трябва да го отделя от съучениците му, те да го гледат с подигравка и насмешка и да реализираме противоположния резултат. Успехът на здравословното хранене е в рационалния баланс. Ако детето бъде притискано мощно в една посока, рано или късно придвижването ще рикошира със същата мощ, само че в противоположната посока.

Този баланс е сложен за реализиране – хем здравословно, хем атрактивно, хем елементарно за подготвяне и не доста скъпо. Цяло предизвикателство. Много родители се объркват и вземат по-лесното решение – връчват джобните и децата да се оправят. Но в случай че желаеме децата ни да станат здрави младежи, това не може да е решение.

Затова започваме този план. За да покажем, че салдото е вероятен, че не е толкоз мъчно, само че е значимо, да приготвим храната за детето си за мястото, където то ще прекара съвсем целия ден. И ние би трябвало като родители да създадем това малко изпитание, да отделим това малко време. Само това е нужно.



Ако споделяте претекстовете ни и желаете да опитате, ще ви трябват:

Кутия за храна – с допустимо най-вече отделения. Оптимално е да могат преградите да се разместват. Обмислете добре размера, какъв брой е по-голяма, толкоз по-разнообразен ще е обядът.

Прибори - в случай че кутията няма планувани. Може да са подготвени пакетчета с принадлежности за еднократна приложимост, само че по-екологично е да заложим на многократните.

Шишенце с необятно гърло за преливане на кисело мляко, сок, плодово мляко, смути, шейк. Най-добре е да е стъклено, само че в класната стая стъкленото шише може да бъде счупено. Шишето за вода е настрана.

Хладилна чантичка, в която да се събира всичко това. Помислете по какъв начин и къде ще се съхранява храната до обяда. Не бива да се разлее в раницата и всичко да се умирише в храна. За нас хладилна чантичка като тази е идеалният вид.

През тези две седмици се надяваме да харесате нашите оферти, да ви въодушевяваме и да се извърши нашата цел - от ден на ден деца в учебно заведение да се хранят здравословно и вкусно. Само по този начин те ще са здрави, а това е премията на всички загрижени родители.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР