Знаем, че характерът се формира в най-ранно детство. Затова, за

...
Знаем, че характерът се формира в най-ранно детство. Затова, за
Коментари Харесай

8 игри, които правят децата емоционално силни

Знаем, че характерът се образува в най-ранно детство. Затова, с цел да отгледаме мощен човек, квалифициран за света на възрастните, е извънредно значимо детето да получава колкото може повече внимание. 

Bright Side показва 8 занимателни просветителни игри, които развиват страхотни качества у децата.

Не съм склонен

В тази игра се задават въпроси за персоналните желания на детето. Най-добре е да я играете не сами, а с други деца като ги разделите по двойки. Например, едното дете пита: „ Коя брошура прочете неотдавна? “. То дава отговор: „ Грозното патенце “. Другото дете би трябвало да каже: „ Тази приказка не е хубава, не би трябвало да се чете “. Задачата на детето е да потвърди, че приказката в действителност е хубава и че си коства да се прочете.

Въпросите могат да бъдат най-различни. Така децата се учат да пазят гледната си точка и да разсъждават решително. 

Всекиму – своето  

Тази игра също е предопределена за група деца. Избира се един „ водещ “. Преди началото на играта всяко дете би трябвало да му даде някаква задача: да изпее ария, да отиде някъде, да се обади на някого, да кукурига – няма никакви ограничавания. Когато всеки е дал задачата си, се изясняват разпоредбите на играта. Те се състоят в това, че всеки състезател би трябвало да извърши своята задача самичък. И който се е опитал да „ преметне ” водещия, самичък ще падне в клопката си. Това учи децата да поемат отговорност.

Измисли история

Тази игра развива въображението. На детето се дават логичен несвързани думи, а то би трябвало да измисли история от тях. Например гора, колело, чай, кола, вълна, луна, злоба, четина, таван, сняг.

Ще бъдете сюрпризирани какъв брой богато е въображението на детето ви. 

Балон

Играта „ Балон “ учи децата да дишат вярно, да се отпускат и оказва помощ вие самите да разбирате по-добре детето си. Давате му ослепителен балон, който би трябвало да надува, а по-късно доста постепенно да изпуска въздуха назад в устата си, без да отваря уста, като че ли в този момент балонът надува него, а не противоположното. А след това постепенно да изпуска въздуха през устата си, като че ли е балон, който постепенно изпуска.

После можете да помолите детето да показа обстановка, в която се е чувствало като този балон: когато не е можело да понася нещо и е желало просто да изпусне като надут балон. По този метод ще покажем на детето по какъв начин може да се успокои в сложни моменти, да предложим разновидности за решение на казуса и като цяло да научим какво го тормози, да помогнем за превъзмогване на компликациите. А и в същото време, да тренира дишане и устойчивост.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР