Знаели ли сте, че червените боровинки са полезни за здравето.

...
Знаели ли сте, че червените боровинки са полезни за здравето.
Коментари Харесай

Предимства на червената боровинка и защо е полезна за здравето ни

Знаели ли сте, че алените боровинки са потребни за здравето. Ако не, не се тормозете, това е ново изобретение. Досега не е било известно алената боровинката да има здравословни преимущества, по тази причина тук ще обсъдим точно тези нейни качества.

Червените боровинки са дребни плодове, които порастват в планинските региони, най-вече на сдържан климат. Казва се, че в случай че се яде цяла, сокът й не е сладостен. Съставките й, които са значими за здравето, са:

• Проантицианидини

• NDM

• Антиоксиданти

Тези съставки на алената боровинка я вършат в действителност лечебна, без никакви странични резултати. Нека разгледаме по какъв начин те оказват помощ в битката с другите заболявания.

Лечебните сили на алената боровинка

• Основните здравословни резултати на боровинката се крият в това, че тя доставя утешение при проблеми и нарушавания в уринарния тракт. Проантоцианидините пречат бактериите да се промъкват в тракта и ни оказват помощ да се отървем от уринарните недоволства. Опасните бактерии имат форма, с помощта на която, те елементарно могат да се залепят към уринарния тракт. Проантоцианидини трансформират формата на тези бактерии и те не могат да си възвърнат способността за прикрепяне. По този метод бактериите не могат да обиден нито уринарния тракт, нито пикочния мехур, нито матката. Открито е и че алената боровинка има също сходни сили и с бактериите, които се налепват по зъбите и в стомаха.

• Тъй като е плод, алената боровинка съдържа и антиоксиданти, които в действителност са антиоксидантни феноли, които имат флаваноиди, предпазващи човешкото тяло от постоянно срещани сърдечно-съдови заболявания и от атеросклероза. Червените боровинки защищават от кръвосъсирване и от поредни сърдечни удари. Те оказват помощ на тялото и доставят такива нутриенти, каквито оферират спанака, гроздето и всички зелени зеленчуци. Боровинките предотвратяват растежа на язви и тумори в стомаха, лимфите и белите дробове.

• Червените боровинки са потребни и в предпазването от рак, защото имат проантоцианидини, които имат държанието на анти-карциногенни сътрудници и работят по сходен метод.

• Тези плодове имат мощ, предпазваща от нездравословни вируси, оосвен от бактериите. Те се борят с вируса simplex-2, който е виновен за появяването на язви, възпаления на мозъка и генитални възпаления.

• Червените боровинки съдържат и Витамин С, който е хранителен за здравето и в началото се е считало, че той дава отговор за предпазването от бактерии.

 червени боровинки

• Смята се, че алените боровинки оказват помощ и за изостряне на мозъка и че защищават от разнообразни форми на неврологични нарушавания.

• Червените боровинки имат капацитета да стопират образуването на камъни в бъбреците, защото съдържат хининова киселина в обилие.

• Червените боровинки оказват помощ и за прекъсване, или съкращаване резултатите на стареенето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР