Знаехте ли, че легендарната изпълнителка маже тялото си с кал,

...
Знаехте ли, че легендарната изпълнителка маже тялото си с кал,
Коментари Харесай

Защо Лили Иванова маже тялото си с кал?

Знаехте ли, че именитата изпълнителка маже тялото си с тиня, с цел да поддържа съвършена си форма?

Рецептата за младост на Лили Иванова от дълго време е известна. Според осведомени, примата на българската сцена се запасявала с лечебна тиня в буркани - това е нейната " загадка " рецепта за здраве и добър външен тип, само че от кое място е взимала лечебна тиня?

Специални доставки с буркани лечебна тиня правили на Лили Иванова от курортното карловско градче Баня, където има залежи на лековития артикул и особено обособена зона за феновете на кални бани.

Поглед към откритото калолечение в град Баня:



С какво се отличава калта в курорта?

Град Баня е ефикасен балнеологичен център поради прелестното комбиниране сред характерна минерална вода и лечебна тиня. Лечебната тиня в Баня е близка по състав с този на водата, която минава през същите пластове. В калта обаче с изключение на сяра и водород, има доста хормони и минерали, каквито поставят в питателните добавки да вземем за пример.

Калонаходището се намира до станалия в последно време печално прочут санаториум. Касае се за торфено находище с повърхност към 30 дка, пропито от минерална вода. Дебелината на торфения слой е друга 30-40-50 см, до 1,5 метра. Торфът е органически, от растителен генезис, обогатен с детайли от минералната вода. Има тъмнокафяв цвят, лоен за пипане, със слаб аромат на сероводород, съдържа газове, хормони, антибиотици, витамини. Калта се вади, пречиства се, разрежда се и се ползва под формата на приложения. Проблемният сектор се намазва и се завива с найлон, който поддържа температурата. Престоява се 15 – 20 минути.



Калта работи болкоуспокояващо и противовъзпалително. Ускорява и разнасянето на отоци на тъканите. Позитивното въздействие на лечебната тиня върху обмяната на веществата и тъканното хранене, ускорява регенерацията на тъканите. Подтиска се стомашната секреция, което изключително важи за солната киселина. По време на престоя в калта се учестява сърдечната активност с 10-15 удара в минута. Влиянието върху кръвното налягане е двуяко – изначало то понижава, след което се покачва леко. Чрез калолечението се влияе освен върху обещано страдалчество, само че и върху отбраната на целия организъм.

Обществените кални бани в град Баня са едни от най-посещаваните през летния сезон:

Калните бани са под намерено небе. Разполагат с два басейна с лечебна тиня. Единият е с по-хладка тиня 37° С, а другият – с по-топла – 39° С. След калолечебни процедури тялото се измива и се влиза в топъл басейн с минерална вода. Има и шезлонги за релакс и събиране на слънчеви лъчи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР