Значителен успех нарича решението на парламента за падането на ветото

...
Значителен успех нарича решението на парламента за падането на ветото
Коментари Харесай

Радан Кънев: Значителен успех! Проява на зрялост ще бъде да не се държим враждебно спрямо РСМ

" Значителен триумф " назовава решението на Народното събрание за рухването на ветото по европрисъединяването на районен съд Македония евродепутатът от ЕНП Радан Кънев. В обява във Facebook той предизвестява да не се държим покровителствено или враждебно със Скопие.

Ето и цялостната му обява.

" България реализира в действителност забележителен политически и дипломатически триумф с така наречен " Френско предложение ". Замърсената обществена среда ни пречи да оценим какъв брой е забележителен.
Днес българският парламент, въпреки и с известно забавяне, прояви забележителна политическа зрялост и беше на равнището на този триумф.
Следваща и не по-малко значима демонстрация на зрялост ще бъде да не се държим заядливо, прокровителствено, а камо ли искрено враждебно към Северна Македония. Да приемем умерено напрежението, което неизбежно ще съпътства решението на управляващите в Скопие (решение, което - обратно на вчерашната позиция на Ковачевски - напълно не е взето още).
И да не забравяме, че стратегическият ни народен интерес са близки, приятелски връзки без граници посред ни. Това изисква ние да приемем една значима историческа действителност - днешна Северна Македония не е и няма да бъде нито част от България, нито " клиент " на България на Балканите и в Европейски Съюз. Важното е да не бъде враждебна към нас и да не бъде " клиент " на Белград - а през последните две години допринесохме доста за точно тези рискови трендове ", написа Радан Кънев в обществената мрежа.

Темата " Македония " и решението на Народното събрание разяснява и някогашният зам.-външен министър от времето на признаването на Македония Стефан Тафров.

" Не съм се вълнувал толкоз от момента на признание на Македония от страна на България на 15 януари 1992 година ", написа дипломатът в Туитър.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР