Премиерът Димитър Главчев посети Троянския манастир, където бе посрещнат от

...
Премиерът Димитър Главчев посети Троянския манастир, където бе посрещнат от
Коментари Харесай

Димитър Главчев посети Троянския манастир, запозна се със състоянието на западното крило

Премиерът Димитър Главчев посети Троянския манастир, където бе посрещнат от Негово Високопреподобие архимандрит Стефан, оповестиха на фейсбук страницата си от Министерския съвет.

Министър-председателят се срещна със положението на западното крило на Светата обител. Там е било убежището на Васил Левски, а през днешния ден там се намира и музей, отдаден на Апостола на свободата и се посещава от доста хора. Западното крило е издигнато през 1865 година, от този момент не е ремонтирано и се нуждае от реорганизация, с цел да продължи да бъде налично за гости, се показва в известието за визитата на министър-председателя.

Премиерът е известен, че планът за ремонт е утвърден и дейностите по възобновяване може да стартират, в случай че бъде обезпечен финансов запас. Към момента Троянската света обител получава годишно дотация от 200 000 лв. за финансови разноски, осведомят от Министерския съвет.

На 10 и 11 май служебният министър председател и българската делегация посетиха Атон, където се срещнаха с духовното и гражданското управление на Света гора и участваха в празника на манастира „ Св. Георги Зограф “, припомня Българска телеграфна агенция.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР