Реакцията на НСО в Словакия не беше на нужното ниво.Това

...
Реакцията на НСО в Словакия не беше на нужното ниво.Това
Коментари Харесай

Ген. Красимир Станчев за нападението срещу Фицо: Реакцията на НСО в Словакия не беше на нужното ниво

Реакцията на НСО в Словакия не беше на нужното равнище.

Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният шеф на НСО ген. Красимир Станчев по отношение на стрелбата против словашкия министър-председател Роберт Фицо.

" Настана суматоха, която видно се разигра пред очите на хората. Охранителите на премиера позволиха много неточности на пръв взор. Ние имаме звено, което профилактира вероятните закани. Ако и словаците имат такова, би трябвало да имат подготвеност за подобен атентат. В оградения периметър можеше да има рентген, с който да ревизират хората. Грешка е било Фицо да върви самичък начело, трябвало е да има лице, което да го покрива. Някой трябваше да покрие бранша на пукотевица и да стане той жертвата, щом не може да стигне до оръжието. Служителите на НСО би трябвало постоянно да са подготвени, че могат да станат жертви на нападение ", по този начин Станчев разяснява нападението против словашкия министър председател.

Според него покушението против Роналд Рейгън е образец по какъв начин охранител е застанал на пътя на заплахата и е предотвратил съдбовен процес. " В случая с Фицо до момента в който го носеха гърбът му беше разкрит. Ако стрелецът не беше обезвреден, можеше да продължи да стреля. Ако бях шеф на охранителите, щях да изчакам инспекцията, само че сигурно тези хора към този момент нямаше да са в екипа ".

 

Бившият шеф на НСО разяснява и злополуката с кола на НСО край Аксаково, в която взе участие и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Надявам се, че методът, по който се е движила колата на НСО, не е основал причина за ПТП. Ако в действителност въпросният водач е изникнал ненадейно, безспорно инерционният миг от прекъсването го има. Възможно е да се нанесат съществени провали. Ако е имал опция да спре, само че не го е направил, тъпо за нашия сътрудник. Бивши министър председатели имат право да употребяват защита от НСО до 4 години след преустановяване на мандата. Кирил Петков към момента има право на нея. Няма ограничавания за лицата, които да се возят при охраняваното лице. Без него обаче външни лица не може да пътуват с такава защита. Дори при забавяне на транспортираното лице не се е случвало да сме превишавали скоростта. Като пуснем светлините, по-лесно ни обезпечават преимущество да преминем. Обикновено се движим в колона от 2-3 автомобила, тъй че ни виждат на пътя и схващат, че сме със специфичен режим ", сподели ген. Красимир Станчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР