Зловеща снимка на дете, почти напълно невидимо в басейн, обиколи

...
Зловеща снимка на дете, почти напълно невидимо в басейн, обиколи
Коментари Харесай

Ще доведе родителите до истерия! Защо децата не трябва да избират сини бански?

Зловеща фотография на дете, съвсем изцяло невидимо в басейн, обиколи обществените мрежи, шокирайки родители по света. Снимката, направена в Австралия, демонстрира момче на дъното на басейна, изцяло слято с водата с помощта на цвета на банските си.

Според педиатричните медицински сестри в CPR Kids, изображението акцентира какъв брой е значимо децата да се обличат в блестящо оцветени бански костюми, с цел да могат да се виждат във водата, пише Express. Особено би трябвало да се заобикалят бански костюми, които са сини, тъмни или матови на цвят, защото тези цветове могат да затруднят забелязването на дете във водата.
 наследник цвят, бански костюм, деца, родители, облекла, басейн, правила за държание, сини бански за деца, за какво не изберете наследник бански за деца, по какъв начин да изберем бански за дете, кой бански да изберем за дете Снимка: CPR Kids
Снимката беше оповестена във Фейсбук от CPR Kids, основана в Нов Южен Уелс организация, която преподава първа помощ и кардиопулмонална реанимация на бебета и деца. Публикацията бързо притегли вниманието и беше споделена от загрижени родители по целия свят.

В обява CPR Kids изяснява по какъв начин е направена фотографията: „ Една от учителките по CPR Kids беше на празненство на басейна с другари и видя какъв брой мътна е водата, откакто е употребена през целия ден. Тя помоли едно от децата, облечено в бледосин бански, да доплува до дъното. Резултатът я шокира - както и всички членове на екипа на CPR Kids! "

Тази фотография провокира бурна полемика измежду родители и възпитатели. Световната здравна организация (СЗО) оповестява, че удавянето е третата водеща причина за гибел от непреднамерени пострадвания в международен мащаб, като най-голям % се следи при деца на възраст от една до четири години.

СЗО изяснява, че удавянето постоянно е обвързвано с липса на контрол, тъй че е значимо децата да бъдат забележими и елементарно открити във водата. Бързата избавителна интервенция е от значително значение за попречване на удавяне, защото децата могат да починат единствено за 30 секунди до две минути след потапяне.

В допълнение към предотвратяването на удавяне, обезпечаването на добра видимост на децата във водата също оказва помощ за попречване на конфликти с други консуматори на басейна. В доста случаи такива конфликти могат да доведат до пострадване или даже гибел.

Според CPR Kids, мътността на басейна на фотографията най-вероятно е породена от съществуването на слънцезащитни и други субстанции във водата. Независимо от повода, посланието е ясно: родителите би трябвало да внимават какъв цвят бански носят децата им, тъй че да се виждат ясно във водата.

Публикацията в обществените медии към този момент генерира стотици отговори, като доста хора показаха потрес и угриженост за изображението.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР