Златомир Иванов – Златко Баретата скърби неутешимо след поръчковото убийство

...
Златомир Иванов – Златко Баретата скърби неутешимо след поръчковото убийство
Коментари Харесай

Златко Баретата скърби за Трактора, предложи помощ

Златомир Иванов – Златко Баретата скърби неутешимо след поръчковото ликвидиране на Алексей Петров, с който бяха сътрудници в отряда на баретите преди 1989 година, а след това – съдружници в силовото обезпечаване.

Златомир Иванов е бил измежду първите, обадили се по телефона, с цел да изразят състрадание и окажат морална поддръжка на дамата до Трактора – Ива Павлова, признаха пред Lupa.bg съкрушени близки на Алексей Петров.

„ Златан предложи на Ива помощ от всякакво естество, в това число и негови момчета да поемат краткотрайно защитата над фамилията, само че вдовицата отхвърли “, описа непосредствен до Трактора. Друг споделя, че след вестта за убийството на Алексей Петров, екс командосът е прекъснал незабавно ваканцията си на къмпинг „ Гардения “ край Лозенец и се е прибрал със фамилията си в София.

През 90-те години на предишния век Алексей Петров и Златомир Иванов бяха съдружници в охранителното сдружение „ Аполо и Болкан “, което се съравноваваше с мутренските групировки ВИС-2, СИК и „ Корона Инс “ на Иво Карамански. Впоследствие разтуриха орталъка, само че останаха близки другари.

През лятото на 2008 година, когато Алексей Петров беше назначен за консултант на Петко Сертов в ДАНС, Златомир Иванов беше привикан на сказка в Държавна организация „ Национална сигурност “ в миг, в който беше разследван като един от босовете на дрогата в София.



През 2009 година Златко Баретата се съобщи непринудено в ДАНС, а не в Министерство на вътрешните работи.

Месеци по-късно – на 5 февруари 2009 година, оповестеният за търсене от полицията Златко Баретата избра да се съобщи на Алексей Петров в ДАНС, защото „ в последно време арестантите на Министерство на вътрешните работи умирали “. Битува версията, че Трактора е избавил живота на Златомир Иванов със задържането му, който бил поръчан за острел от конкурентен наркобос.

През 2013 година Златко Баретата беше зрелищно прострелян с 4 патрона в центъра на София – на стълбите на Съдебната палата, до момента в който влизаше в съда по дело за опиати, а 2 година по-късно  Алексей Петров оцеля при атентат с гранатомети, изстреляни по колата му, в столичния квартал „ Кръстова вада ”. В службите има оперативни сведения, че поръчителят на атентатите против Златко Баретата и Трактора е еднакъв.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР