Златните момичета от ансамбъла на България занесоха медалите от Токио

...
Златните момичета от ансамбъла на България занесоха медалите от Токио
Коментари Харесай

„Златните момичета“ занесоха медалите при Ванга СНИМКИ

" Златните девойки " от ансамбъла на България занесоха медалите от Токио при Ванга. Няколко дни след завръщането си от олимпиадата гимнастичките посетиха Рупите.

Те дойдоха в комплекса, където са домът и гробът на пророчицата, с медалите на гърди. Заедно с тях бяха и треньорките им Весела Димитрова и Михаела Маевска. Придружаваха ги и двама от приятелите на грациите - Дейвид Хъдълстоун на Ерика Зафирова и Мартин Стоянов на Лаура Траатс. Всички те минаха през църквата в комплекса. След това направиха обичайните фотоси пред големия каменен кръст, който се свързва с благоденствие. Той е изработен от фондация " Ванга " през 2009 година по повеля на пророчицата в памет на починалите от вулкана Кожух.

Не е изненадващо, че първото място в България, което " златните девойки " посетиха след завръщането си, е точно Рупите. Както " България Днес " към този момент заяви, Ванга има принос в олимпийската им купа. Дни преди да заминат за Япония, гимнастичките от ансамбъла Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова и самостоятелните ни състезателки Катрин Тасева и Боряна Калейн посетиха духовното място. Молитва на състезателките към пророчицата даде резултат и те стъпиха на върха. Сега занесоха медалите на мястото, което ги зареди за триумфа, писа " България Днес ".

В момента девойките са в къса отмора, преди да стартират подготовка за последното си огромно съревнование - международното състезание. Под въпрос за него е Мадлен Радуканова. Тя ще  носи специфичен ботуш в идващите 3 седмици поради фрактура на глезена

" Едва откакто летните олимпийски игри завършиха, стана ясно, че състезателката е играла със стрес фрактура на глезена, оповестиха от родната федерация. - В японската столица това знаеха единствено треньорите и доктор Мариан Добрев, който деликатно следеше всичко, прилагаше болкоуспокоящи, с цел да може тимът да играе в титулярния си състав. След обзор, който й беше изработен, откакто девойките се прибраха в София, кракът й е обездвижен с ботуш, с който Мадлен Радуканова ще бъде през идващите три седмици, както и ще бъдат правени специфични инжекции. След това ще се прави още веднъж резонанс, с цел да се види до каква степен е стигнало възобновяване и ще се вземе решение по какъв начин да продължи лекуването й. "

Грацията споделя, че е имало мигове, в които й се е коствало, че няма да издържи. Но тя съумя да се оправи.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР