"Златен век" не е законна сграда, след като главният архитект

...
"Златен век" не е законна сграда, след като главният архитект
Коментари Харесай

Фандъкова с коментар за Златен век и ремонтите по Графа

"Златен век " не е законна постройка, откакто основният проектант не удължи позволение за строителство. По-малко от една година се строи нелегално на мястото. Това е мнението на Столична община. Специалистите ни настояват, че разрешителното е изтекло в края на 2018 година Било е заложено строителство на много по-ниска постройка. Към момента е спряно строителството на място. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в утринния блок на БТВ.

"Към момента няма законово условие основният проектант арх. Здравко Здравков да изрази публично документално мнение. Не сме институцията, която управлява градежа, а единствено средата. Отговорността е на ДНСК. На място няма и да се строи надлез за 20 млн. лв. ", сподели още кметът на София.

"Поведението и позицията са безапелационни за абсурда с жилищата. Дори при поява на подозрение сътрудниците поемат отговорност. Надявам се, че и другите политически сили ще потвърдят, че може да има връщане на доверие. Изборите ще покажат настроенията към свадите ", добави Фандъкова за абсурда с жилищата.

"Надявам се ремонтът на "Графа " да завърши скоро. Ще има озеленяване, шадраван на "Славейков " и още довършителни работи. Въпросът с ограничителите е сериозен, тъй като е обвързван със здравето на хората. 200 000 лв. дневно ще коства закъснението за изпълнителите ", разяснява столичният кмет за ремонта на "Графа ".

"Графът " към момента е строителна площадка. Следим всичко по довършителните работи ", приключи Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР