Златен джобен часовник, носен от най-богатия пътник на кораба Титаник“,

...
Златен джобен часовник, носен от най-богатия пътник на кораба Титаник“,
Коментари Харесай

Златен часовник, носен от пътник на „Титаник“, бе продаден за 900 хил. паунда

Златен джобен часовник, носен от най-богатия пасажер на кораба „ Титаник “, бе продаден на търг за сувенири, заяви BBC.

Антиката бе продадена за900 000 паунда като първичната цена е била150 хиляди паунда.

Астор е един от към 1500-те души, които умират, когато „ Титаник “ потъва на 15 април 1912 година след конфликт с айсберг. Бременната му брачна половинка Мадлен оцелява.

Вместо да се изтегля на една от спасителнителодки, видният член на богатото семейство Астор за последно е забелязан да пуши цигара и да беседва с различен пътник.

" Малко преди среднощ на 14 април 1912 година " Титаник " се удря в айсберг и стартира да се цялостни с вода. Първоначално Астор не има вяра, че корабът е в сериозна заплаха, само че по-късно излиза наяве, че потъва и капитанът стартира евакуация. Джон оказва помощ на жена си да се качи в избавителна лодка номер 4 ",обясняват от аукционната къща.

Според провеждащите търга часовникът е бил измежду персоналните движимости, открити дружно с тялото на Астор след потъването на „ Титаник “. Наред с другите движимости, той е имал златни копчета за ръкавели, диамантен пръстен, пари и джобна брошура.

След откриването на тялото наДжон Астор тези движимости са изпратени на сина му, който изцяло възвръща часовника, тъй че той да работи. През 1935 г.той подарява часовника като подарък за кръщене на невръстния наследник на Уилям Добин IV, който е бил изпълнителнителенсекретар на Джон Джейкъб Астор, оповестяват от аукционната къща.

Предишната най-висока сума, платена за артефакт от „ Титаник “ беше цигулка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР