По случай 121 години от създаването на Дунарит“ АД кметът

...
По случай 121 години от създаването на Дунарит“ АД кметът
Коментари Харесай

Дунарит отбеляза 121-годишнина

По случай 121 години от основаването на „ Дунарит “ АД кметът Пенчо Милков връчи статуетка на изпълнителния шеф инж. Петър Петров. Честването на годишнината беше маркирано с концерт-спектакъл в зала „ Арена Русе “ под наслов „ Сигурност в предишното, сигурност в бъдещето “.

Официални посетители на тържественото събитие бяха регионалният шеф Драгомир Драганов, началникът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева, представители на разнообразни институции и организации.

„ Днешният празник отбелязва освен богатото минало на компанията, само че и нейния непрестанен напредък и одобряване като водач и пример за чудесно качество в своя отрасъл. „ Дунарит “ е неотделима част от индустриалния образ на Русе, създавайки работни места и допринасяйки за развиването на стопанската система в района “, сподели кметът. Той акцентира, че компанията е образец за резистентност във всички превратни политически и стопански събития. Приветствие към чиновниците и гостите насочиха още изпълнителният шеф на „ Дунарит “ инж. Петър Петров и регионалният шеф Драгомир Драганов.

Празничната стратегия включваше рецитал на 10-годишния Емилиян Тончев от детски ъгъл „ Дунарит “, осъществяване на децата от Клуб по спортни танци „ Настроение “, както и присъединяване на първенците на България по общоприети танци за 2024 година Дария Посипайм и Илия Добрев. Концертът продължи с осъществявания на русенските певици Нина Арнаудова и Даниела Кирилова, и особено присъединяване на

поп звездите Кристина Димитрова и Орлин Горанов.

„ Дунарит “ е учреден през 1903 година като барутена фабрика на 15 км източно от Русе от Хайдрих Лангбен, Несим Шимон Израел Барутчиев и Гарабед Асланян. През 1947 година сдружението е национализирано и преименувано на Държавна фабрика " Дунарит ". От 2005 година действа като частно акционерно сдружение. Днес компанията е позната на интернационалните пазари като сдружение с обичаи, съхранило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР