Зимните олимпийски игри все още не са открити официално, но

...
Зимните олимпийски игри все още не са открити официално, но
Коментари Харесай

Отборът на САЩ победи руснаци в нова дисциплина в кърлинга на старта на Пьонгчанг 2018

Зимните олимпийски игри към момента не са открити публично, само че първите надпревари започнаха. Дебют в олимпийската стратегия направи нова дисциплинираност в кърлинга - шампионат за смесени двойки.

Американците Бека и Мат Хамилтън победиха с 9:3 руснаците Анастасия Бризгалова и Александър Крушелницкий в среща от предварителните кръгове в конкуренцията. Мачът беше забавен и поради фамилното състезание - представителите на Съединени американски щати са брат и сестра, а двамата от Олимпийските спортисти на Русия са съпрузи.

Турнирът за смесени двойки в кърлинга е едно от четирите нови надпревари в зимните олимпийски игри.

Американците започнаха мощно и поведоха с 3:0 след първата част, когато Бека Хамилтън мазета два от камъните на противника, намиращи се в позиция за точки. След това тимът на Съединени американски щати нямаше никакви усложнения и завоюва безапелационно.

Мачът беше придружен и от случай, като Мат Хамилтън се подхлъзна на леда и падна. " Повече ми се засегна егото, в сравнение с тялото ", съобщи той.

 Анастасия Бризгалова
© Reuters

Анастасия Бризгалова

Руснаците отхвърлиха да приказват пред медиите след мача, написа " Ройтерс ". Пред ТАСС треньорът им Василий Гудин съобщи, че чака те да се възстановят душевен за идващия си мач.

Според думите му дебютът на дисциплината на олимпийски игри е огромна стъпка за развиването на кърлинга, " тъй като този спорт е забавен, основно за малкия екран ".

 Руснакът Александър Крушелницкий
© Reuters

Руснакът Александър Крушелницкий

Руснаците, които поради наказването на страната си в Пьонгчанг се състезават в тима Олимпийски спортисти от Русия, получиха поддръжка от трибуните. Част от нея пристигна от петчленно семейство с крясъци " Русия, Русия ", споделя ТАСС.

" Да, ние сме привикнали да поддържаме гръмко съветските спортисти и нямаме желание да променяме навиците си в Пьонгчанг ", съобщи Наталия Максимова. Заедно със брачна половинка си и трите им деца възнамеряват да посетят надпревари във фигурното пързаляне, хокея, биатлона и ски скоковете.

Олимпийските игри се откриват публично в петък в 13.00 часа българско време.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (88)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР