Зимата на недоволството/ “Winter of Discontent - така във Великобритания

...
Зимата на недоволството/ “Winter of Discontent - така във Великобритания
Коментари Харесай

Лондон по празниците? По-добре не си го причинявайте, стачките са навсякъде

" Зимата на недоволството " / “Winter of Discontent ” - по този начин във Англия назовават вълната от стачки, която заля страната. В началото на декември за първи път митинг излязоха медицинските сестри, след тях поетапано започнаха да се включват и железопътни служащи, водачи на рейсове и други специалности.

От през днешния ден в серията от стачки в Обединеното кралство се включват и 1000 чиновниците от Граничен надзор. На пръв взор новината може би предвещава безпорядък по летищата и гари, само че множеството паспортни инспекции са автоматизирани и стават без съществуването на човек - единствено със сканирането на чуждестранен паспорт. Същевременно военни и доброволци от Министерството на вътрешните работи ще сменят стачкуващите си сътрудници.

Стачката на чиновниците от граничен надзор ще продължи до Нова година. От през вчерашния ден стартира и 72-часова стачка на служащите по автомагистралите с искане за нарастване на възнагражденията. Стачкуват също жп служащите и чиновниците на Кралските пощи. За на следващия ден е планувана стачка на водачите на рейсове. През седмицата стачкуваха медицинските сестри, водачите на коли за спешна помощ и парамедиците. Стачка са оповестили и автошколите. Графикът с протестиращи е цялостен до 7 януари. Има и, където може по пощенски код да се ревизира какви стачки има в региона.

Британците обаче одобряват с схващане настояванията на стачкуващите. Животът в Англия е поскъпнал с над в същото време нарастванията на заплатите, които страната предлага на протестиращите, са с към 2%. Медицинските сестри упорстват за 19%.

Публичните финанси на Англия бяха подложени на огромен напън от възходящите заплащания на лихви по дълга и големите разноски за субсидиране на сметките за сила за потребителите и бизнеса.

Бюджетният недостиг за ноември възлиза на 22 милиарда английски лири (26,8 милиарда долара) – най-високите равнища от 1993 година и съвсем утрояване на показанията от 8,1 милиарда английски лири преди година, заяви национална статистика в сряда.

Очаква общата сума да доближи 177 милиарда лири за цялостните 12 месеца. При повече от 7,1% от Брутният вътрешен продукт това би представлявало най-големият фискален недостиг от 2012-13 година, като оставим настрани пандемията.

Тези цифри оставят на държавното управление на премиера Риши Сунак малко място за маневриране при споразумяване на стачките, които обърнаха превоза с главата на долу в навечерието на коледните празници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР