Зимата е този период от годината, когато най-лесно се трупат

...
Зимата е този период от годината, когато най-лесно се трупат
Коментари Харесай

Зимни диетични салати

Зимата е този интервал от годината, когато най-лесно се натрупат килограми. Студеното време на открито ни кара да се застояваме по-дълго време вкъщи, на топло и сякаш незабелязано все по-често нападаме хладилника с цел да потърсим нещо за ядене.

Спасението е да си приготвим диетични салати, които хем да ни заситят, хем да не ни навредят на талията. Тук ще ви предложим две напълно лесни за подготвяне диетични салати, които умерено може да консумирате без да се тревожите за фигурата си.

Зимна салата от цвекло

Необходими артикули: 1 глава алено цвекло /средно голяма/, 1 глава бяла ряпа, 2-3 стръкчета карфиол, 1-2 моркова, към 30 г ядки от орехи, магданоз, целина, зехтин, оцет и сол на усет.

Начин на подготвяне:

Обелете цвеклото, ряпата и морковите и ги настържете със ситно ренде. Карфиола нарежете на тънки филийки, а магданоза и целината - на дребни късчета. Смесете всички артикули и разбъркайте добре. Добавете солта, оцета и зехтина и още веднъж разбъркайте. След това поръсете салатата с ореховите ядки, които преди този момент сте натрошили на дребни части.

Витаминозна зимна салата

Необходими артикули: 1 глава алено цвекло, 1 глава целина, 1 зелена ябълка и 2 моркова.

Продукти за соса: 1 лимон, 1 зелена чушка, зехтин, копър, маслини, зелен лук и сол на вкус

Начин на подготвяне:

Измийте и обелете цвеклото, целината, ябълката и морковите, след което нарежете цвеклото на кубчета, а останалите артикули настържете на едро ренде.

Размесете ги добре и ги подредете в паница. След това пригответе соса. Това става по следния метод: чушката, копъра, маслините и лука би трябвало да накълцате на напълно ситни късчета.

След това прибавете към тях солта и сока от изцедения лимон. Разбъркайте добре продуктите и прибавете зехтина. След това остава единствено да прибавите соса към останалите артикули в чинията. С това салатата е изцяло подготвена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР