Зимата е сезонът, през който пием най-много чай, а изборът

...
Зимата е сезонът, през който пием най-много чай, а изборът
Коментари Харесай

Какъв чай да пием според кръвната си група

Зимата е сезонът, през който пием най-вече чай, а изборът е толкоз огромен. Според доста научни проучвания кръвната група е тясно обвързвана с храната.

За всяка от групите съществуват храни, които могат да понижат виталната активност на човек и такива, които могат да я усилят. По същия метод, съгласно кръвната група, може да се дефинира и какъв чай би трябвало да пие всеки от нас. Вижте на какъв чай да наблягате повече:

- Ако сте кръвна група АБ, то евентуално вие сте извънредно интуитивни и сте от хората, които не са склонни към стрес, за разлика от останалите кръвни групи. Обикновено хората с кръвна група АБ имат и понижено либидо.

За мъжете се предлага да пият чай-смес от мента и коприва. Чудесен избор за всички представители на тази кръвна група са сандалово дърво, божур, зелен чай и мента. Особено подобаваща е комбинацията сред мента и зелен чай.

 Чай от лайка

- Ако сте кръвна група Б, то вашият организъм е податлив да се разболява от автоимунни болести, летаргични сте, имате проблеми със съня. За вас е присъщ бавният метаболизъм. Като цяло хората с кръвна група Б имат устойчива храносмилателна система, само че пък слаба отбрана от бактерии, най-много от бактерията ешерихия коли.

Препоръчително е да пиете чай от алена боровинка, зеленият чай също е подобаващ за вас. Много потребна е и комбинацията сред маточина и култивиран чай (салвия).

 Чай съгласно кръвната група

- Онези, които имат кръвна група А са извънредно прочувствени и елементарно поддаващи се на стресови обстановки. Заради това множеството от тях имат високи равнища на кортизол (това е хормонът на стреса).

Растителната храна е извънредно потребна за тези хора, а с цел да победят напрежението, добре е да се отдадат на йога и медитация. Чайовете, които се предлагат като най-подходящи са примес от невен и мащерка или зелен чай и жасмин. Отварата единствено от жасмин също е подобаваща.

- Нулева кръвна група - похапването на месо е от извънредно значение за всички, които са кръвна група нулева. Това, което не е добре да употребяват постоянно, са глутенът и млякото. Тези хора умеят да се защищават от напрежението, само че за жалост постоянно страдат от киселини в стомаха. Препоръчваният чай за хората от тази кръвна група е от женшен, мате, зелен чай и джинджифил.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР