Земетресенията в Турция нанесоха огромни щети, а многобройните погубени животи,

...
Земетресенията в Турция нанесоха огромни щети, а многобройните погубени животи,
Коментари Харесай

Пожарникар спаси затрупана котка, писаната не се отделя от него СНИМКИ+ВИДЕО

Земетресенията в Турция нанесоха големи вреди, а многочислените погубени животи, единствено демонстрират преходността на съществуването ни. Хиляди спасители неуморно работят по издирването на оживели. За тях всеки живот е скъп, даже и този на животните.

Такава е и историята за едно избавено от пожарникар коте. Али Чакас открива две котки. Едната е предадена на стопанката си, а за другата се грижи той и екипът му. Кръщават пухкавата животинка Енказ. Тя не се отделя от спасителите си, само че тъгува за притежателя си.



Ето какво написаха от Училище за обич:

„ Котка, наречена Енказ (в превод от турски - парчета, развалини), откакто бе извадена от руините в Турция, се трансформира в амулет за своите спасители.

Енказ е избавена от екипа на пожарната на Мардин, до момента в който смелите мъже правили издирвателно-спасителни действия в Нурдаъ - град в провинция Газиантеп.

Пожарникарите избавиха 5 души от останките на жилищната постройка в квартал Ататюрк, която беше разрушена от земетресенията. Измъкнаха от там и две живи котки.



Екипът доставил едната на стопанката й, а за другата момчетата поели грижата.

Енказ към този момент е толкоз привързана към своите спасители, че не се отделя с тях и ги съпровожда по време на работата на терен, където те към момента търсят живи хора под руините.



Али Чакас е пожарникарят, който персонално е поел грижата за Енказ.

" На четвъртия ден от земетресението извадихме котката, която събрахме със собственичката й. Спасихме Енказ на идващия ден. Кръстихме я по този начин, тъй като я измъкнахме под останките. Споделяме всичко с нея - храна, вода... Котката не искаше да си тръгне, това притегли вниманието ни. Може би ще намерим притежателя й, Енказ тъгува за него. Ако притежателят се се появи, ще продължа да се грижа за тази котка ", изясни Али. “

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР