Земеделци блокираха редица важни пътни точки и гранични пунктове в

...
Земеделци блокираха редица важни пътни точки и гранични пунктове в
Коментари Харесай

„Зърнарският“ терор все пак започна: малко хора с много техника блокират пътища, мостове и гранични пунктове


Земеделци блокираха редица значими пътни точки и гранични пунктове в цялата страна като част от така наречен от тях „ неопределен общонационален аграрни митинг “.

„ Зърнарите “, както станаха известни едрите владелци на стотици хиляди декари земя, извършиха заканата си. Те отхвърлиха диалози и договаряния с държавното управление, само че изкараха задоволително техника, с цел да задръстят България и да тероризират всички, които не са на тяхна страна. А не са на тяхна страна, тъй като не имат ролс-ройси, майбаси и ферарита, за каквито се знае, че са единствено част от сбирките на най-едрите земевладелци у нас.

Според предварителния проект на протестиращите такива блокади на границата ще има всеки ден до петък.Това обаче блокира както пътуващите жители, по този начин и транспортния отрасъл, който не получава нито европейски и държавни дотации, нито горива на преференциални цени, както земеделците.

Над 900 000 души са наранени от отпадналата възбрана за импорт на земеделска продукция от Украйна, оповестиха представители на 26 браншови организации от аграрния бранш. Как по-точно са наранени, те отхвърлят да обяснят, само че за сметка на това по всички малките екрани техни емисари се заканват да смъкват кабинета, който желае да насочи повече дотации към дребните и междинни производители, и то освен на зърно.

Повече от 40 значими точки по пътищата в страната към този момент са блокирани от оповестения „ общонационален протест за избавяне на българското земеделие “. Пред БНР Георги Милев, заместник-председател на Асоциацията на зърнопроизводителите, прикани пътуванията да са единствено при последна нужда, тъй като се придвижва тежка земеделска техника.
Ето къде зърнарите блокират България:
Около 300 служащи на работа при зърнарите с трактори, комбайни и друга техника се събраха на изхода на Стара Загора в посока автомагистрала „ Тракия “ при квартал „ Кольо Ганчев “.

Няколко десетки, наричащи себе си земеделци, се събраха и край Благоевград, като блокираха кръговото кръстовища на път Е-79 след Благоевград посока Симитли. Движението е затворено.

Блокада обхвана и пътя Варна – Бургас и в двете направления в региона на местността „ Харамията “ до разклона за Аврен, в региона на пътен възел Петолъчката.

Около 500 зърнопроизводители и техните чиновници от Пловдивско стачкуват на 4 места в района.

Във Видин едрите земевладелци блокираха придвижването на метода за Дунав мост 2.

В област Добрич блокадата е на граничните пунктове Дуранкулак и Кардам, при кръговото кръстовище на Балчик и пътя за Силистра в с. Карапелит.

Собственици на земи блокираха за два часа придвижването от и към Дунав мост, като в следобедните часове това ще се повтори. Земеделска техника беше струпана в региона на граничния пункт при Русе.

Възползвайки се от паниката, на пътя към Румъния застанаха и производители на плодове и зеленчуци. По думите на Синан Вейсал, ръководител на Областната камара „ Плодове и зеленчуци “, никой от техния отрасъл към момента не бил получил отплата за площите, които замръзнаха тази пролет и дръвчетата не дадоха плодове – факт, който няма нищо общо с вноса на украинско зърно.

Някакви животновъди, които явно не се тормозят от безценен фураж, пък се включиха със собствен проблем – занижен надзор. Даже желаеха политическо посланичество и основаване на нова земеделска партия.

Земеделски чорбаджии и техни хора от Великотърновско блокираха с трактори основния път София – Варна при село Шереметя. Животновъди, зърнопроизводители и пчелари пък оповестиха, че не одобряват да бъдат наричани терористи, тъй като работят под себестойност. Те желаят от страната да не позволява импорт на каквито и да е храни от Украйна.

Около 300 души с към 100 тежки машини блокират и основния път Силистра – Русе при пътен възел Тутракан.

Рехави радици от „ земеделски производители “ затвориха за към половин час външно-градската автомагистрала в Перник. Блокади е имало и в Радомир и Брезник. Пред спортната зала „ Борис Гюдеров “ в Перник, където се събраха протестиращите фермери от целия район, беше повдигнат афиш с надпис „ Оставка “.

Протестът, предизвикан от едрите „ зърнари “, е на път да изнерви до дъно ситуацията в страната. Тях обаче този факт не ги вълнува, както и другият – че вдигайки изкуствено личните си цени, с цел да осъществят оптимални облаги, те в действителност ще принудят преработватели (да речем на слънчоглед, мляко и т.н.) да затворят предприятията си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР