Земеделският министър Румен Порожанов коментира е вфира на Нова тв

...
Земеделският министър Румен Порожанов коментира е вфира на Нова тв
Коментари Харесай

Порожанов: Всички овцевъди ще бъдат обезщетени за евтаназираните животни

Земеделският министър Румен Порожанов разяснява е вфира на Нова тв митинга на животновъдите. Той е подбуден от избиването на добитък, който няма забележими признаци за болест. Животновъди от Ямболска област блокираха пътища и не допускаха ветеринари да умъртвяват животните им. Агенцията по храните е решила да евтаназира близо 2000 преживни животни в района поради открити огнища на чума.

Животновъдите желаят оставка на заместител министъра Цветан Димитров. Причината съгласно животновъда Симеон Караколев е, че той 10 години действително дава отговор за отглеждането на животни и не се случва нищо, с което да се усъвършенства този бранш. " Не може когато един служител сбърка, да не се случва нищо ", споделя той. Под неточност има поради анулацията на разпоредба номер 3 от съда. Животновъдите считат, че има спор на ползи, тъй като Бойко Синапов, съветникът на земеделския министър, е изискал 51 000 лв. държавна помощ за присъединяване в селскостопанско ревю, а Цветан Димитров одобрил отпущането на парите.

Животновъдите приканват Порожанов да подкрепи овцевъдството и козевъдството в България. „ Затваряме пътя през днешния ден, ще изливаме мляко и ще палим вълна, тъй като не може към този момент по този начин “, споделят животновъдите. Следващият им митинг ще бъде в сряда пред Министерския съвет.

Порожанов счита, че настояванията на животновъдите не са реалистични. Обеща, че за всички евтанизирани животни ще има обещетение и притежателите им няма да бъдат ощетени. Според министъра овцевъдството има проблеми, тъй като мандрите са цялостно с непотребни артикули. Няма търсене на овчи артикули, тъй като са малко по-скъпи. В Европа също не са известни, избират се млечни артикули от крави. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР