Земеделският министър Иван Иванов обеща в неделя пред бТВ компенсации

...
Земеделският министър Иван Иванов обеща в неделя пред бТВ компенсации
Коментари Харесай

Земеделският министър обеща компенсации заради градушката в Садово

Земеделският министър Иван Иванов даде обещание в неделя пред бТВ обезщетения за земеделските стопани от региона на Садово, чиято годишна продукция бе унищожена от градушка на 31 май.

В идващите дни на няколко пъти хората блокираха основния път Пловдив – Хасково в символ на митинг, че не са изстреляни противоградни ракети поради прелитащ аероплан. Министърът на земеделието удостовери, че Центърът за надзор и на въздушното пространство е издал възбраната в продължение на 15 минути да не се прави пукотевица с противоградни ракети.

" За страдание, за този прозорец от 15 минути, когато не са обработвани облаците, е паднала извънредно сериозна градушка ", добави Иванов. По думите на министъра на 13 юни следва междуведомствена среща, с цел да могат да бъдат контролирани взаимоотношенията сред Агенцията за битка с градушките и министерството на превоза, с цел да бъдат минимално затворени тези прозорци, в които се постанова възбрана за изстрелване на ракети.

Тази година има очакван бюджет в размер на 5 милиона лв. за компенсации против неподходящи климатични условия по скица за държавна помощ, сподели министърът на земеделието. Именно от това перо ще бъдат изплатени компенсациите на стопаните. Точният им размер ще зависи от размера на унищожената годишна продукция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР