Земеделските производители, селските общности и публичните власти могат да разчитат

...
Земеделските производители, селските общности и публичните власти могат да разчитат
Коментари Харесай

Войчеховски на форума на Стандарт: Земеделците могат да разчитат на ЕК

Земеделските производители, селските общности и обществените управляващи могат да разчитат на неотлъчната поддръжка на Европейската комисия за осъществяване на цялостния капацитет на българското селско стопанство през идващите години. Това съобщи еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски в специфичното си послание към 16-ия Коледен конгрес на „ Стандарт ” „ ДА! На българската храна ”. Медията ни събра на една маса министъра на земеделието Явор Гечев, шефа на фонд „ Земеделие ” Георги Тахов, новия шеф на БАБХ Иван Шиков, народни представители от всички парламентарни групи, представители на бизнеса и научните среди, с цел да набележи краткосрочни и дълготрайни ограничения за агросектора в рецесията.

Европейски сътрудник и модератор на форума е евродепутатът от „ Обнови Европа ”/ДПС Атидже Вели, единственият пълновръстен член от България на Земеделската комисия в Екологичен потенциал.
-->
Приветствам напъните на България за усилване на поддръжката за дребните фамилни ферми, младите фермери и селските региони, сподели още Войчеховски.

Ето цялото послание на еврокомисаря по  земеделие Януш Войчеховски.

Уважаеми господин министър,

уважаеми фермери и скъпи участници във форума „ Да! на българската храна “,

С огромно наслаждение желая да Ви оповестя, че получих покана за присъединяване в събитието „ Да! на българската храна “ от уважаемия евродепутат госпожа Атидже Алиева-Вели.

С огромно страдание Ви осведомявам, че няма да имам възможността  да приема тази общителна покана и да участвам на събитието, заради натоварената ми стратегия с редица неотложни въпроси, свързани с продължаващото изключително състояние.

Въпреки това, бих желал да изпратя това ясно писмо за поддръжка. Специално желая да благодаря на всички фермери и производители, които вземат участие на това събитие. Вашата упорита работа за поддържане на доставките на храни, както по време на Пандемията от Ковид 19, по този начин и по време на актуалната рецесия, е от значително значение и е в действителност вдъхновяваща.

Бих желал също по този начин да призная ролята на обществените органи и представители, изключително на тези, които способстваха за сполучливото правене на Стратегическия проект за ОСП на България.

Приветствам напъните на България за усилване на поддръжката за дребните фамилни ферми, младите фермери и селските региони. Намерението за преструктуриране и възобновяване на българската система за познания и нововъведения в региона на селското стопанство е изключително възхитително; това е сериозен ангажимент и инвестиция в бъдещето.

В умозаключение бих желал да подчертая, че земеделските производители, селските общности и обществените управляващи могат да разчитат на неотлъчната поддръжка на Европейската комисия за осъществяване на цялостния капацитет на българското селско стопанство през идващите години. Настоящите провокации ни подсетиха, че в никакъв случай не трябва да одобряваме храната и земеделието за даденост, а по-скоро би трябвало да ценим високо храната си и да поддържаме фермерите си, по този начин както те поддържат нас.

 В тази връзка чакам с неспокойствие да чуя резултатите от това забавно събитие.

Пожелавам ви триумф!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР