Земеделски производители протестират на АМ Струма“ край Симитли. Според тях

...
Земеделски производители протестират на АМ Струма“ край Симитли. Според тях
Коментари Харесай

Фермери протестират срещу по-ниски ставки от Брюксел

Земеделски производители стачкуват на Автомагистрала „ Струма “ край Симитли. Според тях ставките, заложени в стратегическия проект за земеделието, са занижени.

Земеделците изпратиха и писмо до президента Румен Радев с искане за управителен оставки. От сектора желаят изпратения в Брюксел проект да бъде върнат за преразглеждане. Според тях в него са заложени разнообразни стойности, от тези които земеделското министерство оповестява.

От ведомството обявиха, че в границите на мандата на служебния кабинет не са правени промени в бюджета за бранш „ Животновъдство “.

Според Иван Чалъков от Съюза на животновъдите митингът е бил подбуден от неналичието на публично разискване на Стратегическия проект преди да бъде изпратен. „ Нещата, заложени в проекта са в наш ущърб. В схемите му са заложени доста повече животни, само че не са считани на оптималната ставка. Това разминаване би трябвало да се изясни. 625 млн. бяха заложени, само че като ставка не се получава броя животни. Ставката понижава, в случай че животните се усилят. 103 млн. лв. са дадени за консултантски услуги, хъбове, дивечови ниви. За отглеждане на животни пари няма, има минимални ставки “, разкри той.

По думите му определението „ оптималната ставка “ би трябвало да отпадне. „ Планът може да бъде върнат и отворен през януари, а за месец да бъде модифициран и отново да се подаде към Европейска комисия. Можем да аплайваме и по изискванията от предходния интервал “, изясни Чалъков, представен от Нова тв.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР