Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, гр. Сандански, се включи в

...
Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, гр. Сандански, се включи в
Коментари Харесай

Ученици от Земеделската гимназия в Сандански представиха къщата на бъдещето

Земеделска професионална гимназия „ Климент Тимирязев “, гр. Сандански, се включи в Националната самодейност за отбелязване на 9 май като Ден на Европа и Европейска година на младежта 2022 год. с общо название „ Европейска седмица в България “.
Събитието, което се организира, бе обвързано с новите европейски цели – зелена тематика, приобщаващо обучение и цифровизация.
Ученици показаха екологично-чиста къща („ Къща на бъдещето “), която употребява различни източници на сила. Идеалната къща на бъдещето е изцяло автоматизирана, 100 % чиста, свободна от сила на въглеродите, които оставят своя разрушителен отпечатък върху планетата ни. По този метод би се понижило потреблението на синя сила и по този начин бихме могли да дадем своя принос в опазването на нашия дом.
Тематичният ден е продължение на отбелязването на Деня на Земята, когато такива „ Екологично чисти къщи “ бяха показани от още два екипа.
Събитието бе показано пред Павлина Караджова – зам. -кмет на община Сандански, Радостина Траянова шеф на Дирекция „ Образование, просвета, спорт и обществено дело”, учители и възпитаници от Земеделската гимназия в гр. Алексинац (Сърбия), учители и възпитаници от ЗПГ "Климент Тимирязев ", и родители.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР