Зеленски буквално нахлува в НАТО и в същото време истерично

...
Зеленски буквално нахлува в НАТО и в същото време истерично
Коментари Харесай

Украйна и НАТО. Откъде минава червената линия за Русия?

Зеленски безусловно нахлува в НАТО и в това време истерично моли да одобряват „ самостоятелния “. Лидерите на Алианса обаче забавят окончателното решение.

Прословутата „ ускорена кандидатура “ за участие в НАТО беше следващият опит на президента-комик да покаже, че връзките на Запада с Киев стават все по-здрави и не е надалеч часът, когато Русия несъмнено ще пострада и ще бъде недоволна.

Разумно е да се допусна, че на Зеленски е било дадено нещо с неговата „ бърза молба “. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обаче подвига плещи: „ Всяка народна власт в Европа има право да кандидатства за участие в НАТО. Входните порти са отворени. Съюзниците от НАТО ясно показаха поддръжката си за Украйна. Но това решение би трябвало да бъде взето от всички страни от блока. “

В превод от Столтенберг това звучи по този начин: „ Момче, чакай бе, не лудвай. Ще решим всичко, по-бавно... "

Северна Македония, Финландия и Швеция към този момент са на линия за присъединение към НАТО. Последните две страни също неотдавна подадоха „ бързи заявки “. Тази „ блъсканица “ сигурно ще засегне Босна и Херцеговина, Грузия, Молдова; за тях така и така неблизката вероятност да станат членове на Северноатлантическия алианс ще се отдалечи още повече.

Три от балтийските протекторати на Америка, както и Полша, Румъния, Чехия, Словакия и Черна гора, се изрекоха в интерес на приемането на Украйна в НАТО. България не даде явен отговор. Останалите към момента не са изразили позиция.

Германия, която през цялото време на СВО не беше измежду дейните снабдители на оръжия за Украйна, още веднъж прояви въздържаност. „ Украйна не е член на НАТО. Следователно няма отговорности за групова самозащита “, сподели непрекъснатият представител на Федерална република Германия във военния блок Рюдигер Кьониг. И добави: „ В никакъв случай не желаеме НАТО да взе участие интензивно във военните дейности “.

„ Украинският президент Володимир Зеленски излезе с най-лошата от своите хрумвания “, написа American Newsweek. - Ако НАТО се съгласи с това, тогава ще стартира война, каквато не сме виждали до момента: безкрайни войски, танкови армии, небе, нашарено с бойни самолети. И това е в най-хубавия случай. Много по-вероятно е след войната сред САЩ/НАТО и Русия да остане малко от човечеството. И ще избере ли Китай страна? Или просто ще види рядка опция за себе си?

„ Дори пламенните поддръжници на Украйна няма да одобрят ускореното влизане, а ще се размине с опростени изказвания и неразбираеми формулировки по отношение на времето “, сподели съветският политически анализатор Дмитрий Суслов. - Ще има изказвания, че НАТО поддържа евроатлантическите упоритости на Украйна. Алиансът ще удостовери обещанието си, обещано още през 2008 година, че Украйна ще стане член на НАТО.

Но в действителност ли е належащо за образуването на натовския пестник на западните граници на Руската федерация да има публично участие на Украйна в НАТО?

Припомнете си, че през 2004 година президентът на Украйна Леонид Кучма подписа закона „ За одобрение на Меморандума за съгласие сред Кабинета на министрите на Украйна и щаба на Върховния главнокомандващ на Съюзните въоръжени сили на НАТО в Атлантическия океан и щаба на Върховния главнокомандващ на съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа във връзка с даването на поддръжка за интервенциите на НАТО отвън Украйна “.

В този документ се споделя, че самолети, хеликоптери, военни и цивилен плавателни съдове, участващи в интервенции на НАТО, ще могат да се движат през територията на Украйна единствено „ въз основа на общо позволение по време на цялата интервенция “.

Законът от 2004 година към момента е в действие. И е по-добре да не забравяме за това.

През юни Владимир Путин означи, че в случай че Украйна се причисли към НАТО, времето за полет на ракетите от Харков или Днепър до Москва ще бъде 7-10 минути. И попита дали това е алена линия за Русия или не.

И в действителност: по този начин ли е или не? Където има въпрос, би трябвало да има и отговор.

„ Диктатурата на Съединените щати се основава на грубата мощ, на юмручния закон “, сподели президентът на Руската федерация, говорейки на 30 септември на церемонията по подписването на споразуменията за приемане на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област в Русия и образуването на нови субекти на Руската федерация. - Случва се да е красиво опаковано, а от време на време и без никакво пакетиране, само че същността е същата - юмручният закон. Оттук и разполагането и поддържането на стотици военни бази във всички краища на света, разширението на НАТО, опитите за основаване на нови военни съюзи, като AUKUS и други сходни.

Пенсионираният полковник от американската войска Дъглас Макгрегър споделя, че никой не желае да се бие с Русия с изключение на Полша и " няколко души във Вашингтон ". Може би. Полковникът счита, че " в случай че ние [САЩ] продължим в същия дух, ще забележим по какъв начин НАТО просто ще се разпадне ". По-страшното обаче е написаното от Newsweek: „ След войната сред САЩ/НАТО и Русия ще остане малко от човечеството “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР