Зелените картофи могат да бъдат опасни за вашето здраве! Има няколко

...
Зелените картофи могат да бъдат опасни за вашето здраве!
Има няколко
Коментари Харесай

Защо не трябва да ядете картофи, които изглеждат така!

Зелените картофи могат да бъдат рискови за вашето здраве!

Има няколко неща, които в действителност обичаме. Едно от тях са картофите. От картофи може да извършите толкоз доста невероятни ястия, техните благоприятни условия са безусловно неограничени. Но картофите имат един минус – те би трябвало да се съхраняват в избрана среда.

Всички сме чували, че картофите би трябвало да се съхраняват в суха и тъмна стая. Но съхранението на картофите във влажна и светла маза не оказва въздействие върху усета.

И по този начин, каква е уловката? Тя може да повлияе на вашето здраве!

Когато държите картофите в прекомерно влажна или прекомерно топла среда, евентуално сте видели какво се случва – нормално се появяват издънки и даже една от страните става леко зелена. Все отново можете да отрежете тези покълнали елементи, преди да сготвите картофите. Защо да ги отрежете? Защото са инфектирани с отрова, наречена соланин.

Соланинът се намира в картофите, когато се съхраняват в неправилна среда прекомерно дълго (както към този момент казахме, във влажна, светла и топла среда). Ако ядете картофи в тази форма, соланинът може да ви направи доста неприятна изненада под формата на болест, от време на време с съдбовен излаз.

New York Times оповестява, че човек, който тежи 45 кг, би трябвало да изяде 450 грама зелени картофи, с цел да се разболее. Това са няколко печени картофа. Така че едно малко парче няма да ви навреди.

Толкова постоянно се случва множеството смъртни случаи от соланин да са по време на апетит, когато хората са принудени да ядат каквото могат, с цел да не гладуват – даже и това да са зелени картофи.

Вижте още: Как да приготвите еликсир за вашия черен дроб?

Според Ирландския орган по сигурност на храните би трябвало да знаете, че в случай че сте получили прекалено много соланин след консумация на картофи, бихте имали болежка в стомаха и унесеност. Те също по този начин допускат, че можете да оберете зелените картофи и да ядете тези елементи, които не са зелени, само че в случай че картофите имат горчив усет, неотложно ги изхвърлете.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР