Зеленчуците са изключително полезна за организма храна, която доставя ценни

...
Зеленчуците са изключително полезна за организма храна, която доставя ценни
Коментари Харесай

Как да съживим увехналата зелена салата

Зеленчуците са извънредно потребна за организма храна, която доставя скъпи витамини и минерали

Зелената салата е присъщ пролетен зарзават, който има доста хранителни качества. В състава му влизат витамини A, B, C, E, потребният витамин K, както и много фибри, написа

А ето какво можете да извършите при увяхване на към този момент откъсната салата, която сте не запомнили в хладилника. Ако вашата салата е увехнала и е изгубила свежестта си, има вид да я спасите.

Най-ефективният способ за възвръщане на свежестта на вашата салата е като я поставите в купа, цялостна с вода. В нея прибавете няколко капки лимонен сок и по-късно я поставете в хладилника за половин час.

Когато това време измине, вашата салата би трябвало да бъде още веднъж хрупкава и свежа.

Характерното за зелената салата е, че има разнообразни сортове, които се разделят на летни и есенно-зимни. Общото сред тях е, че обичат слънцето и топлината, по тази причина оптималната температура за развъждане е в границите на 16-20 °C.

Въпреки това зелената салата се счита за скромен зарзават, който може да се развива при полагането на минимални старания.

Важно е обаче да се съблюдават избрани правила при развъждането на този зарзават. Едно от тях е да се следи влажността на почвата и да се полива при нужда. Ако допуснете този пропуск и температурите на открито са високи, то доста евентуално ще се стигне до последователно увяхване на салатата. Това води до пожълтяване или покафеняване на листата, както и до загуба на техния пресен тип.

Положителният аспект освен това събитие е, че в ранен етап може да бъде следено и даже предотвратено напълно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР