Зелената зона за платено паркиране в Бургас ще бъде пусната

...
Зелената зона за платено паркиране в Бургас ще бъде пусната
Коментари Харесай

Зелената зона в Бургас ще действа от 2 май

" Зелената зона " за платено паркиране в Бургас ще бъде пусната в деяние на 2 май. Това разгласи за Българска телеграфна агенция шефът на Общинското дружество " Транспорт " Пламен Димитров. По думите му все още тече подготовка за дейните летни месеци с освежаването на хоризонталната маркировка. “Запазваме обсега на зоната, няма да има промени през това лято. В момента приготвяме и автоматите за заплащането на таксите за престой, като се надяваме времето да ни разреши да ги инсталираме през идната седмица ", сподели Димитров.

По думите му малко откакто зелената зона за паркиране бъде в употреба, общинското дружество ще извади и прибраните през зимните месеци колела за публично прилагане. Общината разполага с общо 50 велосипеда и 120 стоянки. " В момента профилактираме системата. На склад имаме спомагателни колела, които се употребяват при потребност от ремонт или цялостната замяна. Ако времето ни разреши, ще сме подготвени да пуснем системата на 100 % в края на май ", сподели още Пламен Димитров. Той добави, че броят на напълно електрическите коли в Бургас остава относително невисок. След измененията на разпоредбите за регистрация на този тип транспортни средства, общинските чиновници нямат проблеми с разпознаването им, в случай че се намират в платените зони.
" Регистрационните номера на електрическите коли към този момент са разнообразни, може би ви е направило усещане. Община Бургас разполага със система за безвъзмездна регистрация на електрическите коли, само че тя не е наложителна, тъй че все още ние нямаме информация какъв брой тъкмо е броят им в града ", сподели шефът на Оперативна програма " Транспорт ". Местната администрация в Бургас стопанисва две зарядни станции за електрически транспортни средства, които се намират в подземния паркинг на Държавна опера - Бургас. Частните, ситуирани в разнообразни точки на града, са близо 50. Пред Българска телеграфна агенция Димитров посочи, че общинското дружество ще наеми трима нови чиновници, които да обезпечат обслужването в зелената зона, която се простира в целия к-с " Лазур " и по продължение на Морската градина.

Припомняме, че в края на август предходната година " ДСК Мобайл ", компанията на Банка ДСК, и Община Бургас, осигуриха взаимно опция за възнаграждение на паркирането в града с банкова карта. Това става посредством чатбот решение във " Вайбър " (Viber) - CityGate, което обезпечава по-евтин и комфортен метод за паркиране на колите им в синя и зелена зона. " Като една от най-активните и новаторски общини, ние постоянно се стремим да улесним нашите жители и посетители с съвременни градски решения, които са използвани в всекидневието и им носят спомагателна добавена стойност ", разяснява при оповестяване на услугата някогашният шеф на Оперативна програма " Транпсорт " Андрей Рунчев. Услугата може да се употребява неведнъж. Съществува и алтернатива за въвеждане на данни за безграничен брой транспортни средства, както и безграничен брой банкови карти. Проектът стартира пилотно от Бургас през 2022 година, като беше обявено, че " ДСК Мобайл " възнамерява да вкара услугата в доста други български общини.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР