Зелена зона за паркиране се предвижда да бъде въведена във

...
Зелена зона за паркиране се предвижда да бъде въведена във
Коментари Харесай

Въвеждат зелена зона за паркиране във Варна | Промените в Наредбата са готови и предстои да бъдат подложени на обществено обсъждане

Зелена зона за паркиране се планува да бъде въведена във Варн а. Това заяви шефът на Общинско дружество " Паркинги и синя зона във Варна " инж. Младен Иванов на днешното съвещание на ПК „ Благоустройство и комунални действия “.

По думите му измененията в Наредбата за организация на придвижването на територията на община Варна са подготвени и следва да бъдат подложени на публично разискване.

Хората с трайни увреждания да имат лични места за паркиране до домовете им , попадащи в Синя зона. Предложението на общинския консултант Марица Гърдева получи единомислещото утвърждение на членовете на комисията.

Според настоящата разпоредба са проектирани и обозначени избран брой места за паркиране на транспортни средства на хора с увреждания. Но в документа не са налице текстове, които дават съображение за отделяне на самостоятелни места за паркиране на коли, пренасящи хора с увреждания, стимулира предлагането си Марица Гърдева.

Затова тя предлага да се промени нормативната уредба, с цел да се даде право на гратис и непрекъснато паркиране върху особено несъмнено място на ППС , пренасящо лице с трайни увреждания, до постройката по непрекъснат адрес на правоимащия. Въведени са спомагателни условия, с цел да се предотвратят злоупотреби, съобщи Гърдева пред сътрудниците си в зала " Пленарна ".

Префенцията ще се поставя на хора, които не могат да се придвижват без инвалидна количка или ортопедични апарати, имат осъществено протезиране на крака или не са в положение да заемат изправено състояние на тялото без потреблението на медицински произведения.

Автомобилът, пренасящ индивида със специфични потребности, също би трябвало да дава отговор на някои условия. Той би трябвало да е благосъстоятелност на правоимащото лице или на съпруга/та му или да е възложен на правоимащото лице и/или съпруга/та му по силата на контракт за лизинг. Родителите на деца с двигателни увреждания, както и синовете и дъщерите на правоимащите лица, чийто непрекъснат адрес е в същото жилище, също ще имат право на непокътнато паркомясто в Синята зона.

Желаещите да се възползват от преференцията следва да не имат личен гараж, паркомясто или право на прилагане на място за паркиране в и до постройката по непрекъснатия си адрес.

Правото на гратис и непрекъснато паркиране се дава със заповед на кмета на община Варна или оправомощено от него лице за период от три години , а когато срокът на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК изтича по-рано от посочените три години, се дава до края на периода на експертното решение. Правото се приключва предварително при отпадане на някое от изискванията за даването му.

Подадените заявки ще се преглеждат от специфична комисия , назначена от кмета на общината. Тя ще има право да изисква спомагателни документи за засвидетелствуване на събитията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР