Здравословното състоянието на критика на Кремъл Алексей Навални след транспортирането

...
Здравословното състоянието на критика на Кремъл Алексей Навални след транспортирането
Коментари Харесай

Правозащитник: Ако германският самолет не беше дошъл в Омск, Навални щеше да е мъртъв

Здравословното положението на рецензия на Кремъл Алексей Навални след превозването му през днешния ден в Германия за лекуване е мощно тревожно, сподели правозащитникът Яка Бизил - създател на фондация " Кино за мир ", провела прехвърлянет му от Русия.

Роденият в Словения деятел и кино продуцент приказва пред публицистите пред берлинската болница " Шарите ", където бе признат съветският опозиционер, който е в кома с хипотетично отравяне, въпреки съветските лекари да отхвърлят това. Според тях става дума за съществено нарушавания на обмяната на веществата, като било допустимо внезапно рухване на кръвната захар на 44-годишния Навални.

" Получихме напълно ясно известие от лекарите, че в случай че не е било незабавното кацане на самолета в град Омск, Навални щеше да е мъртъв ", означи обаче през днешния ден Базил, откакто през вчерашния ден медицински екип беше превозен до Русия с немски аероплан и въпреки в началото от локалната болница да не бяха съгласни с превозването на опозиционера, в последна сметка това беше позволено, откакто и брачната половинка му написа отворено писмо до президента Владимир Путин.

Правозащитникът добави, че повече информация за положението му могат да дадат лекарите и фамилията.

Все отново " Билд " отбелязва, че Бизил по-рано е споделил, че положението на Навални по време на полета и след кацането на самолета в Берлин е нормализирано.

За момента болница " Шарите " не е давала информация за пациента. В изказване по-рано тя уточни, че ще стартира да оповестява по какъв начин се развиват нещата, щом приключат проучванията и откакто се съветва със фамилията му, уточнявайки, че това може да отнеме известно време.

" Превозването на Навални в Берлин е проведено от частни лица. Германското държавно управление беше осведомено, само че не взе участие в изпращането на самолета ", сподели още Бизил пред медиите.

 Снимка: AP/БТА

Според него изявлението на немския канцлер Ангела Меркел, която при посещаване във Франция през седмицата изрази подготвеност страната й да окаже помощ на Навални, е било от огромно значение.

Правозащитникът акцентира, че немските управляващи са се погрижили за аспектите, свързани с гарантиране на сигурността.

" Германия удържа на думата си и направи всичко, с цел да стане превозването на Навални допустимо. Официално присъединяване на немското държавно управление обаче не е имало ", добави той.

Лекарите, които се борят за живота на Алексей Навални, същите, избавили различен изтъкнат съперник на Кремъл, който бе токсичен - членът на " Пуси Райът " Пьотр Верзилов. Преди 2 години той беше докаран незабавно от Москва, след натравяне с незнайни вещества.

През 2014 година някогашната министър-председателка на Украйна Юлия Тимошенко беше призната за лекуване в " Шарите " поради проблеми с гърба и опорно-двигателната система. Преди това тя беше лекувана в Украйна от лекари на берлинската болница, откакто страдаше от проблеми с гръбнака, до момента в който беше в пандиза.

Болница " Шарите " обгръща 17 медицински центъра и 100 клиники, разполагащи с към 3000 кревати. В нея работят близо 15 500 души, в това число 4500 лекари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР