Здравословното хранене е в основата на поддържането на добро здраве

...
Здравословното хранене е в основата на поддържането на добро здраве
Коментари Харесай

Полезните и вредни храни – разликата в калориите ще ви шокира

Здравословното хранене е в основата на поддържането на положително здраве и съвършени ограничения. Следенето на калориите се е трансформирало в задачата на живота на мнозина. Ето за какво е добре да знаете какъв брой калории има в потребните храни и лакомства, както и в едни от определяните за най-вредни.

Някои от хората, които наблюдават за фигурата си, се доверяват напълно на препоръките на диетолозите. Други прецизно наблюдават калориите на опаковките. За тях провинение като чаша от обичаната газирана напитка или дребна кутийка с пържени картофи е нещо неприемливо. И са прави.

Малцина се замислят дали калориите, малко или доста, имат действителна изгода за здравето ни. Така да вземем за пример в един мъфин, според дали е с шоколад, плодове, крем или ядки, може да има по-малко от 200 калории. Това е толкоз малко, че може да го допуснем в здравословното си меню понякога. В същото време обаче приемът му покачва равнищата на кръвната захар и инсулина. Консумацията му ни прави по-мудни, изпива силата ни и ни право доста по-гладни отпреди това.

Любимите нездравословни лакомства спадат към характерна група с така наречен празни калории. Те нямат съвсем никаква хранителна стойност и въздействат пагубно както на фигурата, по този начин и на здравето.

Разгледайте калорийната стойност на едни от най-полезните и най-вредни храни в нашата изложба – разликите несъмнено ще ви изумят. Макар да имат доста по-малко калории, потребните храни не натоварват равнищата на кръвната захар и спомагат за поддържането на положителния метаболизъм. Те ни носят едни от жизненоважните потребни хранителни детайли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР