Здравното министерство ще се опита да спре процедурата по продажба

...
Здравното министерство ще се опита да спре процедурата по продажба
Коментари Харесай

След среща с БСП, здравният министър спира продажбата на болницата в Раднево


Здравното министерство ще се опита да спре процедурата по продажба на болничното заведение в Раднево. Това увещание е получила от министър Стойчо Кацаров водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя, дружно с общински съветници и членове на партията от Раднево иСтара Загора имаха диалог в здравното министерство по казуса.

Нинова след срещата със здравния министър: Има способи да се спре продажбата на болничното заведение в Раднево. Внасяме сигнал и в прокуратурата

Става въпрос за редовно източване на болничното заведение от кмет на ГЕРБ и Общински съвет с болшинство на ГЕРБ, докарването й до банкрут и сега продажбата й на доближен на ГЕРБ човек за жълти стотинки, изясни Нинова пред публицисти след срещата в Министерство на здравеопазването.

За нас общинското и държавното опазване на здравето е гръбнакът на опазването на здравето, изключително в общини, където хората мъчно имат достъп до опазване на здравето. В такива общини продажбата на още една болница е извънреден удар по локалните хора, които нямат къде да отидат да се лекуват.Затова поискахме и съдействието на служебния министър на опазването на здравето да забележим какво можем да създадем, с цел да им помогнем, сподели още водачът на социалистите.

На срещата участваха лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Стара Загора Георги Кадиев, членът на ИБ Георги Гьоков и общински съветници на БСП-Раднево.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия също по този начин ще връчи на прокуратурата документи и доказателства за злоупотреби и източване на болничното заведение от страна на болшинството на ГЕРБ в общината, кмета на ГЕРБ и шефовете, назначени от тях.

" За страдание, инструментариумът на служебния здравен министър не е огромен, тъй като собствеността на болничното заведение е общинска. Но от министерството са подготвени също да се стартира една инспекция, защото там има държавен незабавен център на територията на болничното заведение, има и печеливш медицински център и се продава дружно с болничното заведение. Има способи първоначално да се спре процедурата по продажба. На второ време да се потърси отговорност на хората, които са позволили това, и трето, да се търси опция болничното заведение да бъде избавена. ", сподели още тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР