Здравното министерство призова контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и

...
Здравното министерство призова контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и
Коментари Харесай

МЗ призовава здравните инспекции да се обръщат към прокуратурата при неспазване на мерките срещу COVID-19 |

Здравното министерство прикани контролните органи на РЗИ, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по съблюдаване на противоепидемичните ограничения против разпространяването на COVID-19 и да се обръщат към прокуратурата при грубото им тъпчене .

" В доста медии се демонстрират репортажи, показващи неспазване и даже намерено опълчване на противоепидемичните ограничения, най-често от нощни заведения, само че дори от някои кметове. Пряка последица от такова противоправно държание е увеличението на броя на инфектираните и умряли наши сънародници. Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на умрелите - 139 ", се споделя в известието на Министерство на здравеопазването.

От министерството на Стойчо Кацаров прецизират, че пропагандата против имунизацията и неспазването на физическите ограничения за ограничение на разпространяването могат да доведат само до още по-лоши резултати.

" Правителството има стратегии за обезщетения на всички наранени от противоепидемичните ограничения лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и нужните за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица може да се обърне към отрасловото министерство и да получи обезщетение ", припомнят от Министерство на здравеопазването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР