Здравният модел у нас трябва да бъде преосмислен, според президента

...
Здравният модел у нас трябва да бъде преосмислен, според президента
Коментари Харесай

Медици при президента: Здравната система има интерес българинът да е болен

Здравният модел у нас би трябвало да бъде преосмислен, съгласно президента Румен Радев. Държавният глава се срещна с медицински експерти от Инициативния комитет, който провежда митинги за смяна в системата на опазването на здравето.
Педиатрията на митинг: Медиците желаят смяна на статута на лечебното заведение Миналата седмица здравният министър увери, че детска сложна болница ще има и тя ще бъде построена до две години
" Настоявахме за тази среща, тъй като имаме доверие в президентската институция и чакаме морална поддръжка ", са отбелязали на срещата представителите на протестиращите медицински сестри, фелдшери, акушерки и физиотерапевти.

Според тях актуалният модел на опазване на здравето е циничен, тъй като слага главен акцент върху дейното лекуване, а дейностите за профилактика и грижите за долекуване на процедура не съществуват.
В България липсва значимо лекарство за битка с рака Изотопите, с които се откриват метастази на рак, не се доставят
" Здравната система има интерес българинът да е болен, тъй като пациентите генерират доходи " - по този начин са обобщили оценката си за опазването на здравето в България медицинските експерти.

Те са уверили, че протестните им дейности не са ориентирани само и единствено за по-високи заплати, само че и за смяна на модела, тъй че да не са принудени да напущат страната, а да могат да се грижат пълноценно за българските пациенти.

Снимка: Президентство

По думите на президента Румен Радев е належащо в центъра на здравната система да бъде подложен индивидът и неговото здраве, а не облагата от заболяванията на пациента. Президентът е декларирал поддръжката си за справедливите претенции на медицинските експерти и се е заел да спомага за разрешаване на проблемите в границите на своите пълномощия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР