Здравният министър Христо Хинков взе важно решение.Министерството на здравеопазването отмени

...
Здравният министър Христо Хинков взе важно решение.Министерството на здравеопазването отмени
Коментари Харесай

Здравният министър отмени конкурси за ръководства на болници

Здравният министър Христо Хинков взе значимо решение.

Министерството на здравеопазването анулира заповедите за осъществяване на състезания в няколко лечебни заведения в страната. Целта е да бъдат пресечени изказванията за спекулации и прибързани назначения, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

„ Във връзка с появилите се въпроси в общественото пространство през последните дни и за да се пресекат всевъзможни спекулации по отношение на прибързани назначения, управлението на Министерството на здравеопазването взе решение за анулация на заповедите за осъществяване на състезания в избрани лечебни заведения в страната, за което е известена и Агенцията за обществените предприятия и надзор, написа vesti.bg.

Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преброявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи ”, разясняват от здравното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР