Здравните власти във Великобритания отправиха призив към родителите, които имат

...
Здравните власти във Великобритания отправиха призив към родителите, които имат
Коментари Харесай

Великобритания: Здравните власти обезпокоени от разпространението на морбили

Здравните управляващи във Англия насочиха апел към родителите, които имат деца с пропуснати ваксини против морбили, паротит и рубеола (MMR) да ги запишат неотложно за имунизация, съобщи AP.

В Обединеното кралство се следи внезапно нарастване на броя на случаите на морбили, регистрирани са и най-ниските равнища на имунизиране от десетилетие насам.

Националната здравна работа стартира огромна осведомителна акция, откакто се оказа, че има към 250 доказани случая на морбили в елементи от Англия през предходната година. Повечето случаи са при деца под 10 години.

Комбинираната ваксина против морбили, паротит и рубеола, или MMR, се предлага в Обединеното кралство в две дози на всички деца, първо на 12 месеца и по-късно още веднъж на 3 години, само че имунизационният обсег е понижен до почти 85% в народен мащаб. Той обаче e доста по-нисък в някои региони на Лондон, съгласно основния изпълнителен шеф на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство Джени Харис.

„ Това е прекомерно ниско, с цел да се поддържа безвредно покритие на популацията – желаеме това да е към 95% “, както се предлага от Световната здравна организация “, сподели тя.

Експерти по публичното опазване на здравето признават, че над 3,4 милиона деца под 16 години са незащитени и са изложени на риск от заразяване с ваксинопредотвратими заболявания.

Заболяването морбили беше оповестено за отстранено в Обединеното кралство през 2017 година Заразата обаче се завърна още веднъж, когато избухнаха огнища в останалата част на Европа.

Според Джени Харис в обществото има „ очевидна дезинформация “ по отношение на имунизациите. Тя прикани хората да се съветват със експерти и да четат единствено тествани източници на информация.

Според медици интензивното медийно отразяване в края на 90-те години на към този момент дискредитираното изказване, свързващо имунизацията MMR с аутизма, е довело до спад на имунизациите и са били нужни доста години, с цел да бъде преодоляно това разбиране.

Съвсем неотдавна спадът във имунизационния обсег още веднъж стана сериозен частично заради пандемията, частично заради антиваксърските настроения, разяснява доктор Хелън Бедфорд, професор по детско здраве в Университетския лицей в Лондон.

„ Хората би трябвало да бъдат насърчавани да задават въпроси по отношение на имунизациите, само че също по този начин би трябвало да си даваме сметка, че имаме потребност от подготвен личен състав, който да им дава отговор “, означи тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР