Здравните власти в нидерландския град Утрехт предупредиха за нарастване на

...
Здравните власти в нидерландския град Утрехт предупредиха за нарастване на
Коментари Харесай

„Мистериозната пневмония“ от Китай достигна Европа?

Здравните управляващи в нидерландския град Утрехт предизвестиха за повишаване на заболеваемостта от бронхопневмония измежду децата, което отразява сходна наклонност в Китай, написа Mirror.
Дали това е нов тайнствен вирус, който бързо се популяризира в Китай и към този момент е в Европа или става дума за съвпадане на сезонен пик на респираторни болести? Учените към момента се пробват да дадат отговор на този въпрос. Експертите бързат да дефинират естеството на огнището на пневмония в елементи от Азия, защото лечебните заведения били претъпкани от „ младежи, които не се усещат добре “, прецизира изданието.
Нидерландският институт за здравни проучвания заяви, че има повече пациенти с пневмония от предстоящото. По-голямата част от тях са деца на възраст 5-14 години. Според наличните данни диагностицирани са почти 103 от 100 хиляди деца.
„ Това може да е локална сезонна зараза, която просто се е случила по същото време със болесттите в Китай “, съобщи пред кореспонденти професор Иън Джоунс от университета в Рединг. „ Пневмонията може да има доста аргументи и се колебая, че може да бъде вярно оценена, до момента в който не бъде осъществена идентификация какво стои в основата на това извънредно разсрастване “, добави той.
Заради новия вирус лечебните заведения в Пекин са препълнени с пациенти с неидентифицирана форма на пневмония, за доста заболели се оповестяват и в Ляонин. Международното сдружение по инфекциозни заболявания ProMED към този момент класифицира експлоадирането на незнаен вариант като зараза.
Специалистът по инфекциозни заболявания доктор Нийл Стоун показва, че някои хора, които се разболяват, нямат признаци, даже кашлица.
Световната здравна организация удостовери, че учи новия вирус и изиска подробна информация за епидемията.
„ СЗО изиска спомагателна епидемиологична и клинична информация, както и лабораторни резултати от групи заболели деца посредством механизма на Международните здравни правила “, сподели представител на СЗО. От здравната организация поискали спомагателна информация по отношение на нововъзникващите трендове при известни патогени, в това число грип, SARS-CoV-2, RSV и други
Това е първата зима в Китай, в която Covid рестриктивните мерки са отстранени, напомня Mirror.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР