Здравните власти на Европейския съюз ще проведат разговори в сряда

...
Здравните власти на Европейския съюз ще проведат разговори в сряда
Коментари Харесай

ЕС обсъжда координиран отговор на ситуацията с COVID-19 в Китай

Здравните управляващи на Европейския съюз ще проведат диалози в сряда за съгласуван отговор на скока на случаите на COVID-19 в Китай , заяви шведското ротационно председателство на Европейски Съюз, откакто, предава Ройтерс.

На срещата, извършена на 29 декември в онлайн формат измежду над 100 представители на държавните управления на Европейски Съюз, здравните организации на Европейски Съюз и Световната здравна организация, Италия прикани останалата част от Европейски Съюз да последва образеца й и да тества пасажерите от Китай за COVID-19, до момента в който Пекин се готви за унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване на 8 януари.

Но други страни в Европейски Съюз споделиха, че не виждат потребност да го вършат макар решението на Китай да разхлаби пандемичните си ограничавания на фона на вълна от нови инфекции.

" В сряда, 4 януари, има планувана среща за интегрирана политическа реакция на фона на рецесията с COVID-19 в Китай и за разискване на вероятни ограничения на равнище Европейски Съюз, които да бъдат подхванати по съгласуван метод ", сподели представител на шведското председателство на сподели Европейски Съюз.
 Съединени американски щати постановат Коронавирус тестване за пътуващите от Китай
Съединени американски щати постановат Коронавирус тестване за пътуващите от Китай

Очаквана и оповестена към този момент мярка

Европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидис съобщи в писмо до държавните управления на Европейски Съюз на 29 декември, че те би трябвало да обмислят неотложно увеличение на тестването за COVID-19 и мониторинг на отпадъчните води, в това число на летищата, за разкриване на нови разновидности , като се има поради повишаването на инфекциите в Китай.

Кириакидис сподели, че блокът би трябвало да бъде " доста внимателен ", защото епидемиологичните и тестови данни за Китай са нищожни , като посъветва здравните министри на Европейски Съюз да оценят актуалните си практики за тестване " като незабавна стъпка ".

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите съобщи предходната седмица, че сега не предлага ограничения за пътуващите от Китай.

В изказването се споделя, че разновидностите, циркулиращи в Китай, към този момент се намират в Европейския съюз, че жителите на Европейски Съюз имат релативно високи равнища на имунизация и капацитетът за импортирани инфекции е невисок спрямо ежедневните инфекции в Европейски Съюз, като здравните системи сега се оправят със обстановката.
 Китай изяснява новата си епидемиологична политика
Китай изяснява новата си епидемиологична политика

Причината е, че в последно време обстановката с ковид в Китай притегли необятно внимание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР