Здравните служители в обсадената ивица казаха на The Independent, че

...
Здравните служители в обсадената ивица казаха на The Independent, че
Коментари Харесай

ООН предупреждава, че пациентите и персоналът, хванати в капан в болницата в Газа под обсада, трябва да бъдат защитени

Здравните чиновници в обсадената линия споделиха на The Independent, че 3000 разселени цивилни също се укриват в Камал Адуан и измежду хванатите в капан пациенти има 12 деца, в това число четири на вентилатори, които ще умрат, в случай че не бъдат избавени.

„ Изключително съм обезпокоен от известията за нахлуване в болница Камал Адуан в Газа след няколко дни на блокада “, написа господин Гебрейесус на X, прочут преди като Twitter.

„ Болницата към този момент беше минимално функционална заради изострен дефицит на гориво, вода, храна и медицински консумативи още преди обсадата. “

„ СЗО незабавно приканва за отбрана на всички лица в болничното заведение. Освен това СЗО приканва за неотложно преустановяване на огъня и за непрекъснат филантропичен достъп до здравните заведения в Ивицата Газа. Камал Адуан беше имобилен и не можеше да се движи, даже в случай че успееха да се изтеглят.

„ В момента всички са в капан вътре, нямат храна, електричество и вода – това е същият сюжет, както се случи с Ал-Ауда болница, където петима...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР