Здравната система по-скоро си върши работата, но има среди, които

...
Здравната система по-скоро си върши работата, но има среди, които
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов не допусна шведския модел, иначе щеше да има опашка от смърт

Здравната система по-скоро си прави работата, само че има среди, които насърчават чувството за безредица. Има и различен проблем - България е едно от застаряващите общества. Беше ясно, че в случай че Борисов пусне шведския модел, ще има една опашка от гибел. Хаотичността и смъртността помрачават ненапълно чувството на триумф. Това разяснява социологът и политически анализатор от "Галъп " Първан Симеонов.

Според него, в случай че в този момент ограниченията сработят, нещата могат да се върнат в релси. Той счита, че от позиция на публичното схващане ограниченията са пристигнали в точния момент.

Обикновено страхът води до предпочитание за стягане, само че обществото независимо стигна до тази концепция. Това е късмет за Борисов, тъй като обществото единствено е стигнало до тези ограничения, означи социологът.

По думите му стилът на ръководство на България би трябвало да се промени. Според него Борисов желае да приключи с нещо хубаво, а митингите и COVID-19 не са нещо хубаво.

Не ми се има вяра някой да има предпочитание да отсрочва изборите. Много е рано, има доста незнайни. Само преди три седмици Борисов се кълнеше, че няма да затваря страната. Ако изборите бяха есента, можеше да се създадат всевъзможни обединения, тъй като вълната щеше да е анти-ГЕРБ и щеше да е мощна, акцентира Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че евентуално Борисов се надява след известно време народът отново да го върне. По негово мнение Ахилесовата пета в ръководството на ГЕРБ била, че било доста реактивно.

През лятото с началото на митингите двете съществени партии изгубиха. След август обаче няма никаква динамичност. Предполагам, че при избори в този момент ГЕРБ е в малко по-изгодна позиция. Голяма смяна няма. "Патриотите " евентуално ще имат мотиви за растеж. Логиката споделя, че Борисов би желал да завоюва тези избори за авторитет, само че ми се вижда мъчно дали ще може да ръководи отново. ГЕРБ има потребност от отмора, разяснява политическият анализатор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР