Здравната система на Португалия е на ръба на колапса, след

...
Здравната система на Португалия е на ръба на колапса, след
Коментари Харесай

Здравната система на Португалия е пред колапс

Здравната система на Португалия е на ръба на колапса, откакто случаите на COVID-19 не престават да нарастват, съобщи организация " Ройтерс ", представена от БГНЕС.

Системата за публично здраве на Португалия е на път да рухне, защото лечебните заведения в регионите, най-силно наранени от тревожния скок на случаите на ковид, бързо изчерпват леглата за интензивно лекуване за пациенти с COVID-19. “Нашата здравна система е подложена на рисков натиск”, съобщи министърът на опазването на здравето Марта Темидо пред кореспонденти. „ Има предел и ние сме доста покрай него “, сподели тя.

Според данните на министерството на опазването на здравето здравната система, която преди пандемията е имала минимален брой кревати за сериозни грижи на 100 000 поданици в Европа, може да побере най-много 672 пациенти с COVID-19 в отделения за интензивно лекуване. Броят на хората в отделенията за интензивно лекуване с COVID-19 доближи 647 в неделя, съгласно здравните управляващи.

Португалската асоциация на болничните админи съобщи, че броят на пациентите с ковид, нуждаещи се от хоспитализация, евентуално ще се усили фрапантно през идната седмица. Три дни след блокирането в цялата страна, страната с едвам 10 милиона души заяви за 10 385 нови случая и 152 смъртни случая в неделя, като общият брой на инфекциите доближи 549 801, а починалите са 8 861. Повечето нови случаи бяха съсредоточени в Лисабон, където доста пациенти в градските държавни лечебни заведения към този момент са трансферирани другаде, в това число в здравните звена във втория по величина град в страната Порто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР