Здравна кампания със среден пръст“ стартира в Нова Зеландия, за

...
Здравна кампания със среден пръст“ стартира в Нова Зеландия, за
Коментари Харесай

Твърде обидно: Реклама със „среден пръст“ за привличане на вниманието към хепатит С в Нова Зеландия

Здравна акция със „ междинен пръст “ започва в Нова Зеландия, с цел да притегли вниманието към хепатит С. Органът за рекламни стандарти го откри за прекомерно обидно за издание.

В Нова Зеландия акцията „ междинен пръст “ притегли вниманието в рекламата за социална услуга за попречване на хепатит С.

В рекламите, оповестени от министерството на опазването на здравето на Нова Зеландия, се вижда, че рекламният артист първо е посочил междинен пръст, а по-късно е протегнал същия пръст в теста, изработен, с цел да се дефинира дали има вирус, излъчен по кръвен път.

Заместник-министърът на опазването на здравето Айша Верал сподели, че акцията „ Винаги се придържайте към C “ ще увеличи осведомеността за вируса, който убива близо 200 новозеландци годишно.

Службата за рекламни стандарти утвърди тъжба, описваща рекламни изображения, оповестени за осведоменост по отношение на вируса на хепатит С, като „ извънредно обидни “.

Службата за рекламни стандарти призна, че рекламата е употребила несъответствуващ и афектиран жест и е нарушаване на стандартите.

В жалбата се акцентира, че жестът е недодялан и афектиран, защото значи „ С.. Г.. “ на езика на жестовете и че този тип реклама няма място тук-там, където децата могат да я видят.

Ник Чембърлейн, народен шеф на Службата за публично здраве, сподели, че решението на Службата за рекламни стандарти е „ тъжно “.

“Нямахме никакво желание да вършим обидна реклама с изображенията на акцията, които избрахме. Тъжно е, че Службата за рекламни стандарти счита, че не сме постигнали салдото ”, сподели Чембърлейн.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР