Здрави тротоарни плочки се къртят на Кукленско шосе при пресечката

...
Здрави тротоарни плочки се къртят на Кукленско шосе при пресечката
Коментари Харесай

Къртят здрави плочки на Кукленско шосе

Здрави тротоарни плочки се къртят на Кукленско шосе при пресечката с ул. " Даме Груев ", където преди месец стартира ремонт. От Бетонния мост в посока Митница колите вървят в една лента. Другата е отцепена, а горният слой асфалт и част от тротоарната настилка са отстранени. Багерът загребва бетонните плочки и ги стоварва встрани.

" Това е безсрамие! Толкова ли е богата общината, че сменя добре непокътнатата тротоарна настилка с нова? ", възмутено разяснява през вчерашния ден пловдивският водач Алек Тиморян. Той подсети, че в града има безчет улици с разрушени тротоари. " По-добре тях да бяха ремонтирали, а не да се маха здрав плочник ", добави индивидът.

От компания " Европейски пътища ", която извършва публичната поръчка за 5 млн. лв., обясниха, че съблюдават плана, утвърден от Община Пловдив. Според заданието вместо плочки тротоарите ще имат нова настилка от червен асфалт. По този метод се маркира велоалея, която ще се употребява от колоездачите дружно с пешеходците. Самият план е направен от " Европейски пътища ", защото ремонтът е предоставен на инженеринг, само че условието за велоалея е сложено от Общината.

На въпроса къде отиват тротоарните плочки от компанията обясниха, че имат склад, където ще ги пазят, до момента в който в градската администрация не решат къде да ги вложат.

Строителите бяха предложили няколко разновидността, в това число и прекарването на велотрасето по пътното платно. " Пътна полиция " обаче го отхвърлила, с цел да не се задръства трафикът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР