Заявеното отпадане на допълнителни ограничения срещу COVID-19 от 5 март

...
Заявеното отпадане на допълнителни ограничения срещу COVID-19 от 5 март
Коментари Харесай

МЗ отложи разхлабването на мерките за следващата седмица

Заявеното отпадане на спомагателни ограничавания против COVID-19 от 5 март се отсрочва за идната седмица, се схваща от отговори на Министерството на здравеопазването до " Дневник ".

Според първичните поръчки, откакто от 24 февруари отпадна задължението на търговците да изискват на клиентите си документ за имунизиране, преболедуване, проучване или антитела, от 5 март пък трябваше да има смяна в още Коронавирус правила:

- да отпадне ограничаването за брой деца в школи и центрове, като в този момент би трябвало да са до 12 деца

- да може да се смесват паралелки при извънкласни действия

- да отпадне спомагателното тестване за идващи от тъмночервената зона, в случай че нямат бустерна доза ваксина

Всичко това обаче няма да се случи от 5 март, защото не са изменени заповедите на министъра на опазването на здравето.

" Министерството на здравеопазването следи развиването на епидемиологичната конюнктура и поради регистрираната все още удобна наклонност, при нейното задържане през идната седмица ще предприеме нужните дейности за отпадане на тъмночервената зона от зоните в риск и рестриктивните мерки за деца в школи и просветителни центрове ", показва институцията.
Така към този момент не престават да работят досегашните правила за достъп до личния състав на публични места на закрито със документ за COVID-19 и в образованието, както и за пътешестване.

Третият стадий, с който се чака удостоверението за ковид в България да отпадне изцяло, се чака да бъде от 20 март, когато към този момент документ няма да е нужно да показват и работещите в публични места на закрито. Това обаче не значи, че документът ще отпадне като изискване за пътешестване в Европейския съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР