Завръщат се позабравените български имена сред новородените. Родителите все по-често

...
Завръщат се позабравените български имена сред новородените. Родителите все по-често
Коментари Харесай

Завръщат се отново българските имена 

Завръщат се позабравените български имена измежду новородените. Родителите все по-често кръщават децата си Недка, Страхил, Паруш, Стамо и други

Модата да се кръщават бебетата на фолкпевици към този момент е в историята. В Родилното поделение на УМБАЛ Бургас има записано единствено едно момиченце с име Алисия. Освен българските имена Радосвета, Седефка, Миндо, Койчо и Ставри, срещат се няколко Изабели, един Астор, Варвара, Тимур, Кортеза, Каталея. Това оповестяват от държавната болница в морския град.

Ражданията в УМБАЛ Бургас се усилват. През 2023 година, тук са проплакали с 18 бебета повече, в сравнение с през предходната- 2022 година Освен това УМБАЛ – Бургас е болничното заведение с най-нисък % на оперативните раждания в цялата страна – през миналата 2023 година единствено 24% от бебетата са родени със секцио. 

Остава наклонността да се раждат повече момчета. През миналата година на бял свят са пристигнали и 25 двойки близнаци. 121 са децата, родени с тегло под 2 кг и половина, а 12 бебета са били с тегло под кг и половина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР