Завръщане към върховете е голямата задача на Григор Димитров след

...
Завръщане към върховете е голямата задача на Григор Димитров след
Коментари Харесай

Григор Димитров: Усетих какво е да си дъното и не искам да го изпитвам никога повече

Завръщане към върховете е огромната задача на Григор Димитров след класирането му на полуфинал на US Open. Българинът попадна измежду четиримата най-хубави в Ню Йорк за пръв път в кариерата си, като прави мощен шампионат след спадовете, които имаше от началото на годината. Той победи Роджър Федерер в трагичен петсетов мач.

Бившият №3 в света има вяра, че към този момент е не запомнил проблемите, а физически няма проблеми с рамото, което му дава убеденост.

" Загубих доста оспорвани мачове, които не биваше да изгубвам, против играчи, които съм побеждавал. Никога обаче не съм губил религия и знаех, че това е част от целия развой. Понякога най-простите неща са най-трудни. Имах сложен интервал, не го укривам, само че в този момент оставих всичко зад тила ми. Победата ми над Роджър е просто следващият мач, по този начин би трябвало да виждам на нея. Поредната крачка в вярната посока ".

Според българина триумфът над Федерер би трябвало да бъде следващата крачка, към " нареждането на нещата по местата им ".

" Безспорно в този момент се намирам на един от върховете, във връзка с чувство и самочувствие. Усетих какво е да си дъното и не желая да се връщам повече. Последните 6-7 месеца бяха доста сложни, само че имах поддръжката на фамилията и приятелите ми ", сподели още Димитров.

Фотогалерия: Дуелът за историята сред Григор Димитров и Федерер >

В петък в полуфинален конфликт в Ню Йорк той ще се изправи против руснака Даниил Медведев, който досега е срещал два пъти, а противниците си размениха по една победа. 23-годишният съветски тенисист е играчът във форма през лятото, откакто доближи до край в трите подгряващи шампионата преди US Open – Вашингтон, Монреал и Синсинати.

В последния от тях Медвдев завоюва и купата.

" Не мога да кажа какво го прави толкоз специфичен през това лято, несъмнено той прави нещата по верния метод и се намира в доста добра форма. Мисля, че Даниил е доста убеден, играе със самочувствие и триумфите му през лятото му дават такова. Със сигурност мачът няма да бъде елементарен, само че аз се усещам подготвен ", приключи Димитров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР